Şahinbey Belediyesi'nden Öğrencilere Ücretsiz Eğitim

Şahinbey Belediyesi ŞAHMEK bünyesinde hizmet veren gençlik merkezi ve sosyal tesislerde son 4 yılda dershaneye gidemeyen 33 bin 785 öğrenci YGS, LYS ve SBS eğitimi verilirken, şuanda 15 bin 665 öğrenci aynı anda ücretsiz eğitim alıyor.

Şahinbey Belediyesi'nden Öğrencilere Ücretsiz Eğitim
Üniversite sınavına hazırlık noktasında dershaneye gidemediklerini ve Şahinbey Belediyesi’nin kendilerine Üniversite ve Fen Liselerine hazırlık noktasında ücretsiz dershane imkanı sunduğunu kaydeden kursiyerler, bunun ülkenin ve şehrin geleceği açısından bir milat olduğunu söyleyerek, “Burada çok huzurlu ve mutlu bir şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz bize şefkatle yaklaşarak tüm sorunlarımızda bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu da bizim sınavlara daha motive bir şekilde hazırlanmamıza yardımcı oluyor. Yapılan deneme sınavı ise bizim sınava ne kadar hazır olduğumuzu görmemiz açısından yardım sağlıyor. Bize bu imkanları sağlayan başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere müdürlerimize, öğretmenlerimize ve tüm Şahinbey Belediyesi ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldikleri günden bu yana insan merkezli hizmet odaklı bir çalışma sergilediklerini ifade ederek, “Biz belediyeciliğe sadece yol, kaldırım, park, asfalt ve temizlik yapmak olarak bakmıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile kültürden sanata, eğitimden spora birçok konuda projeleri hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda değişik bölgelerde hizmete sunduğumuz gençlik merkezi ve sosyal tesislerle vatandaşlarımızı sosyal yaşamın içine çekiyoruz. 55 adet Gençlik merkezi ve Sosyal tesislerimizdeki bilgisayar, İngilizce, okuma-yazma, anasınıfı, el sanatları, makine nakışı, kuaförlük, pasta bisküvi, aşçılık, gitar, bağlama, ebru, ney, step, aerobik ve satranç kurslarına ek olarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına dershaneye gidemeyen öğrencilerimize eğitim kursu imkanı sunuyoruz. Şahinbey Belediyemiz Gençlik merkezi ve sosyal tesislerinde şuan 15 bin 665 öğrenci aynı anda ücretsiz YGS, LYS ve SBS eğitim almaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA