Hizmetlerini Çizgi Romanla Anlatıyor

Düziçi Belediyesi, ilçede gerçekleştirdiği hizmetleri vatandaşlara çizgi romanla anlatıyor.

Çizgi romanda Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Pınar ve Osman adında iki ilkokul öğrencisine yerel yönetim ve yaptığı hizmetler hakkında bilgiler sunuyor.

Namlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de torunları olduğunu ve çocuklarla çok çabuk iletişime geçtiğini anlattı.

Çocuklarla arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek istediğini ve "Başkan Amca" adında bir karikatür kitabı yayınlamayı uygun bulduklarını belirten Namlı, "İlçemizde yaptığımız hizmetlerin resimlerini çektik. Karikatür haline getirilmesi için bir firmayla anlaştık. Firma çok cüzi bir miktarda bu işi yaptı" dedi.

Çizgi romandan 10 bin adet bastırdıklarını ve 8 binini ilçedeki okullara dağıttıklarını ifade eden Namlı, "Öğrencilerin yerel yönetim ile ilgili sorularının tüm cevapları bu kitapta yer alıyor. Belediye neyi, nasıl yapıyor? Görevleri neler? Her şey bu kitapta yer alıyor. Belediyenin tüm hizmetleri kitabın içerisinde var. Okullar vasıtasıyla tüm öğrencilerimize ulaşmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

Belediyeyi ziyaret eden öğrencilere de çizgi romandan hediye ettiklerini belirten Namlı, kitapta yaptıkları hizmetlerin yanı sıra gerçekleştirmeyi planladıkları projelerin de yer aldığını anlattı

Namlı, ilçe merkezi ile Düldül Dağı arasına teleferik kurmayı hayal ettiğini ve projesinin hazırladığını, bunun da çizgi romanda yer aldığını belirtti.

Namlı, "Çizgi romanda Pınar ve Osman'la ilçemizde keyifli bir yolculuğa çıktık. Onlara hem ilçede yaşanan değişiklikleri yerinde göstererek hem de yaşanacak değişiklikleri hayal kurdurarak anlattım. Pınar ve Osman'a yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarını öğrenirken, diğer öğrencilerimizde onların bu yolculuğundan yerel yönetimler hakkında bilgiler alacaklar" dedi.

Kaynak: AA