Halk Eğitim Merkezi ve İşkur İşbirliği İle Yeni Kurslar Açılacak

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İŞKUR işbirliğinde önümüzdeki dönemde 5 yeni kurs açılacağı bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi ve İşkur İşbirliği İle Yeni Kurslar Açılacak
Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, önümüzdeki günlerde hasta ve yaşlı refakatçisi, engelli bakımı, mantar yetiştiriciliği ve Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamında istihdam garantili konserve üretim elemanı ve Eylül ayında Büyükköy ve Küçükköy beldelerinde Alafaradın kilimi dokumacılığı kursu açılacağını belirtti.

Topay, "Beş yeni kurs için gerekli müracaatımızı yaptık. Korkuteli’nde işsiz vatandaşların, gençlerin, kadınların meslek edinmesi için bu kurslar çok önemli. Açılan kurslarla meslek sahibi olmayanlara altın bilezik veriyoruz" dedi.

Hasta ve yaşlı refakatçisi kursuna 15 kişinin katılacağını ve 560 saat eğitim göreceğini belirten Topay, "Engelli bakımı kursuna katılan 12 kişi 400 saat,mantar yetiştiriciliği kursuna katılan 20 kişi ise 192 saat sürecek eğitim görecekler. İstihdam garantili konserve üretim elemanı kursunda kursiyerler 3 ay teorik dersin ardından 3 ay staj görecekler ve sonra konserve fabrikalarında işe yerleştirilecekler. Eylül ayında Büyükköy ve Küçükköy beldelerinde yöreye has olan ve Korkuteli Halk Eğitimi Müdürlüğünce modülü hazırlanan Alafaradın kilimi dokumacılığı kursu ise 472 saat sürecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA