Trafik Haftası Akhisar'da Törenle Kutlandı

7-13 Mayıs tarihlerindeki Trafik Haftası, Akhisar'da etkinliklerle kutlanıyor.

Trafik Haftası Akhisar'da Törenle Kutlandı
Akhisar Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen programa Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemimi belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan yaptı. Turhan, ”Trafik haftası kutlama töreninde konuşan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten: “Sayın Emniyet Müdürümüzün de söylediği gibi trafik kazalarının en önemli bedeli insan faktörü. Mutlaka yol faktörü, teknik faktörler gibi faktörler var ama âcizane yaptığım gözlemlere göre insan faktöründe de temel faktör aracı iyi kullanamama değil yani çok iyi şoför ama pozitif bir ahlak oluşmamış karşıya saygı yok. Kendisine saygısı yok ondan kaynaklanıyor. Çözmenin yolu denetlemekle beraber eğitim vermek. Kazasız yıllar diliyorum herkesin trafik haftasını da kutluyorum” dedi.

Trafik Haftası nedeni ile yılın başarılı trafik polisi memurları Yüksel Yazır, Hüseyin Taş, Uzm. Jan. Kad. ÇVŞ. Mustafa Sarı, Zabıta trafik memuru Mehmet Ali Ateş, örnek sürücü Hasan Tiryaki’ye plaketleri Kaymakam Köten tarafından verildi.

Liselerarası Kompozisyon Yarışması'nda birinci olan Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisesi öğrencisi Halime Ayaz, 2. Anadolu Lisesi Öğrencisi Beyza Avşar, 3. Özel Yüksel Lisesi öğrencisi Gonca Ormanlı’ya ise ödüllerini Belediye Başkanı Hızlı verdi.

İlköğretim Okulları Arası Şiir dalında birinci olan Özel Eminbey İlköğretim Okulu öğrencisi Nurefşan Öztürk, 2. Ülkü İlköğretim Okulun öğrencisi Bertuğ Solak, 3. Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu öğrencisi Burcu Yürekli’ye ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Şahiner takdim etti.

İlköğretim Okulları arası resim yarışması birincisi Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu öğrencisi Aslı Ayyıldız, 2. Atatürk ilköğretim Okulu öğrencisi Düriye Azra Yılmaz, 3. Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu öğrencisi Serra Bahar’a da ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Turhan verdi.
Kaynak: İHA