Malatya’da İmamlar Futbol Turnuvası Düzenlendi

Malatya’da imamlara halı saha futbol turnuvası düzenlenerek, dereceye girenler ödüllendirildi.

Malatya’da İmamlar Futbol Turnuvası Düzenlendi
Diyanet Sen Malatya Şubesi’nin organizesi ile Şampiyon Halı Sahası’nda düzenlenen futbol turnuvası sonunda, Hekimhan karması birinci, Arguvan, Akçadağ ve Arapgir ilçe karmaları ikinci ve Doğanşehir, Kuluncak karması üçüncü oldu.

Dereceye giren karmaların imam futbolcularına madalyalarını, İl Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş, Diyanet Sen Malatya Şubesi Başkanı Refik Metin ile Diyanet Sen Malatya Şubesi yöneticileri taktı.

İmamlar halı saha futbol turnuvası hakkında konuşan Akbaş, “Din adamı ve din insanı dediğimiz zaman tek yönlü düşünmemek gerekiyor. Bizler, Diyanet camiası ve onun mensupları olarak her alanda mevcut olduğumuzu gösteriyoruz.”dedi.

Diyanet Sen Malatya Şubesi Başkanı Refik Metin ise, “Genç imamların katıldığı futbol turnuvasında kardeşlerimiz hem eğlenip, deşarj oldular. Hem de din görevlilerinin futbolda şiddete hayır duruşlarını ortaya koydular. Futbol oynanırken de, küfür ve hakaret edilmeden, karşıdaki rencide etmeden de bir rekabetin olacağını oyunları ile ortaya koydular” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA