Çağlayan Adliyesi’nde Kızılay Birimi Açıldı

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Türk Kızılayı Hizmet Birimi açıldı.

Çağlayan’daki adliye binasında hizmet vermeye başlayan Kızılay Hizmet Birimi’nin açılışına İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcıvekili Cihan Kansız, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile adliye ve Kızılay personeli katıldı.

Açılış kurdelesini kesmeden önce kısa bir konuşma yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, adliyede yargı faaliyetlerinden başka sosyal faaliyetlerin de yapıldığını belirterek, “Polikliniğimiz, anaokulumuz var. Adliyede daha çok şey yapmak isteriz ama yerimiz sınırlı. Kızılay'a öncelik tanıdık. Yaptığı hizmetin önemine karşılık onlara bir yer tahsis ettik. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise adliyede açılan Kızılay biriminin aynı zamanda kan toplama merkezi olarak da hizmet vereceğini ifade ederek, “Hem adliyede işi olan vatandaşlara Kızılay’ı tanıtmak, hem de güvenilir kan vericileri sağlamak açısından önemli bir adımdır. Burada 5 bin adliye personeline çok teşekkür ediyoruz. Kızılay'a istirhamlarını rica ediyorum" dedi.

Daha sonra merkezin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Kızılay Derneği Başkanı Akar, Başsavcı Çolakkadı’ya bir plaket verdi. Açılışın ardından merkezi gezen Başsavcı Çolakkadı’ya kan verip veremeyeceği soruldu. Bunun üzerine Çolakkadı, kan vermek istediğini ancak şeker hastalığından dolayı bazı ilaçlar kullandığını, bu nedenle de kan veremeyeceğini söyledi.

Kan merkezinde bulunan doktorlar da Çolakkadı’nın kan vermemesi gerektiğini söyledi.

Çolakkadı, gazetecilerin adliye önünde basın açıklamalarına getirilen yasağı sormaları üzerine de, “Burada Kızılay’ı konuşalım. Kızılay’ı takip edelim. O daha sonra’’ diyerek soruları yanıtsız bıraktı.
Kaynak: İHA