Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Akdeniz Açıklaması

Gökhan Gücüklüoğlu - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da göç eden nüfusun geri dönmesini sağlayacağını söyledi.

Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır devam eden terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'de çok sayıda köyün boşaltıldığını belirtti.

Boşaltılan köylerin çoğunun atıl durumda bulunduğunu ifade eden Akdeniz, şöyle konuştu:

"Çözüm süreciyle o bölgelerde yer alan köylere tekrar dönüş sağlanması noktasında sanırım vatandaşlarımız biraz daha beklemeyi tercih edecek. Çünkü uzun yıllar süren kanın bir anda durmasını kimse beklemiyor ancak sürecin devamında kesinlikle köylerdeki nüfus artacaktır. Terörün getirmiş olduğu sorundan dolayı özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde göç problemi yaşanmıştır, çözüm süreciyle göç eden nüfusun tekrar köylere döneceğini düşünüyoruz."

-"Herkes sürece katkı vermeli"-

Türkiye için çok önemli olan çözüm sürecine herkesin katkı vermesi gerektiğini vurgulayan Akdeniz, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkı, yurt içinden ve dışından bölgelerine gelecek insanlara gerekli hassasiyeti göstererek çözüme önemli katkı sunacaklardır" ifadesini kullandı.

Akdeniz, bölgede önemli bir turizm potansiyeli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Süreçle bölgede var olan turizm potansiyeli harekete geçecektir. Şunu iyi biliyoruz ki orada insanların gezip görecekleri çok doğa harikası yerler var. İnşallah terörün dağdan çekilmesiyle bölgeye tekrar bir güven ortamı hakim olacaktır. Gelecekte köylere dönüşle tarım ve hayvancılığın yanı sıra turizm de bölge insanına önemli bir katma değer sağlayacaktır."

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA