Diyarbakır'dan İzmir'e Gelen Gazeteciler, Vali Kıraç'ı Ziyaret Etti

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün "Basın Dünyası Kültürel ve Mesleki Değişim" projesi çerçevesinde Diyarbakır'dan İzmir'e gelen gazeteciler, Vali Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Vali Kıraç, ziyaretine gelen gazetecilerin Diyarbakır Valiliğine atandığı yönündeki haberlere atıfta bulunup "Sizi almaya geldik" demesi üzerine, konuyla ilgili kendisine tebliğ edilen bir şey olmadığını belirtti.

Bu nedenle konuyla ilgili açıklama yapmasının doğru olmayacağını ifade eden Kıraç, "Memleketimizin dört bir yanında hizmet almaya hazırım" dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek de Diyarbakır kenti ve medyasıyla ilgili Vali Kıraç'a bilgi verdi.

Kentteki bazı basın kuruluşlarını ziyaret eden heyettekiler, ayrıca kentin önemli turistik merkezlerini gezecekler.

Farklı bölgelerdeki meslektaşların birbirini ve çalışma koşullarını tanımaları, karşılıklı mesleki dayanışma ve çalışma olanakları konusunda fırsat yakalamalarının amaçlandığı proje kapsamında, 2011 yılında İzmir, Muğla ve Manisalı gazeteciler, Konya ve Şanlıurfa'yı, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şanlıurfalı gazeteciler ise İstanbul ve Çanakkale'yi gezmişti.
Kaynak: AA