Şanlıurfa Valisi Güvenç'in Açıklaması

Şanlıurfa'da, aralarında husumet bulunan aileler, düzenlenen yemekle barıştırıldı.

Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkerim Gök ve Emin Önen, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu ile bazı kanaat önderleri, akraba olan Gül aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için aile büyükleriyle görüştü.

Barışmaya ikna edilen taraflar, Bozova ilçesine bağlı Şanlıavşar beldesinde düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi. Dua eşliğinde tokalaşıp aralarındaki husumete son verdiklerini bildiren taraflar, daha sonra aynı sofrada yemek yedi.

Şanlıavşar beldesinde 4 yıl önce akraba olan Gül ailesi fertleri arasında "arazi anlaşmazlığı" nedeniyle çıkan kavgada, İmam Gül hayatını kaybetmişti.

Suruç ilçesine bağlı 11 Nisan beldesinde, Akşam ve Karadeniz aileleri arasında, "alacak verecek" meselesi nedeniyle bir yıl önce başlayan husumet de yetkililerin tarafları barışa ikna etmesiyle sonlandırıldı. Aileler, barış yemeğinde aynı sofraya oturdu.

Beldedeki kavgada ise Hüseyin Akşam ve Tahir Karadeniz hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

-"Artık bu işler bitmeli"-

Barış yemeklerine katılan Vali Celalettin Güvenç, yaptığı konuşmada, kan davalarının artık sona ermesi gerektiğini söyledi.

Devletin her konuyu çözmek için gayret ettiğini, bu sorunu bitirmek konusunda da kararlı olduklarını ifade eden Vali Güvenç, şöyle konuştu:

"Bir yandan seviniyorum, 'Bir günde iki sorunu bitireceğiz' diye. Öbür yandan da diyorum ki artık bu işler bitmeli. Şanlıurfa'da artık kan davası konuşulmamalı. Urfa'da okul, yatırım, daha iyi nasıl gelir elde ederiz konusu konuşulmalı. Devletin personeli, mesaisinin önemli bir kısmını bu huzursuzlukları çözmek için harcıyor."

Milletvekili Gök de olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bölgede artık kavgaların yaşanmaması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Tatsız olayların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayanlara teşekkür eden Gök, son yıllarda huzur ortamının arttığı bölgede kalkınmanın da daha hızlı gerçekleştiğini kaydetti.

Muhabir: Rauf Maltaş-Mehmet Emin Öztürk / Eşber Ayaydın

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA