Mehmetçik'ten, Afgan Çocuklarının Eğitimine Destek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mehmetçik'in Afganistan'daki yardım faaliyetleriyle ilgili fotoğraflar paylaştı.

Dost ve kardeş Afganistan'ın kalkınması ve güçlenmesine yönelik olarak TSK'nın katkılarına devam ettiği bildirilen açıklamada 2 bin 650 öğrenciye de kırtasiye malzemesi dağıtıldığı belirtildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinden faaliyetlerle ilgili bir takım haberler paylaşıldı. Açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Komutanlar'ın 30 Nisan- 02 Mayıs 2013 tarihlerinde Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin il sınırları içinde görev yapan askeri birliklerde denetlemelerde bulundukları kaydedildi.

2 BİN 650 AFGAN ÖĞRENCİYE KIRTASİYE MALZEMESİ DAĞITILDI

TSK'nın internet sitesinde Mehmetçik'in Afganistan'daki faaliyetlerinden fotoğraflar ve gerçekleştirilen kırtasiye yardımı hakkında bilgiler de paylaşıldı. Afganistan'daki yardımla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:
"Afganistan'da kalıcı barışın yerleşmesine katkıda bulunmak, Afgan halkının güvenliğini sağlamak ve yardım etmek maksadıyla görevine devam eden Kabil Bölge Komutanlığınca Afganistan'da eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yardıma muhtaç çocuklara öğle yemeği verilmiş ve kırtasiye yardımı yapılmıştır.

Tahe-i Mesken Çocuk Yurdunda, 500 öğrenciye öğle yemeği verilmiş ve kırtasiye yardımı yapılmıştır. Alaaddin Çocuk Yurdunda, 300 öğrenciye öğle yemeği verilmiş ve kırtasiye yardımı yapılmıştır. Şehit Albay Faruk Sungur Lisesi, Şehit Uzman Çavuş Mevlüt Baydur Lisesi, Azize Afgan Lisesi, Serdar Davud Lisesi, Seyid-i Şüheda Lisesi ve Çarkala Vezir-i Abad Lisesinde 300'er öğrenciye kırtasiye yardımı yapılmıştır. Afganistan'ın Geleceği Eğitim Merkezi'nde 50 öğrenciye muhtelif kırtasiye malzemesi dağıtılmıştır.

Sonuç olarak; bir ay içerisinde toplam 850 kimsesiz çocuğa yemek verilmiş, 2 bin 650 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri dost ve kardeş Afganistan'ın kalkınması ve güçlenmesine yönelik katkılarına devam etmektedir."

TSK'DAN 'İÇKİ YASAĞI' AÇIKLAMASI

Öte yandan; TSK'nın sosyal tesislerindeki alkol satışına ilişkin bir bilgi de yine internet sitesinde yer alırken, açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri sosyal tesislerinde; 'Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunuşuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki' Yönetmelik hükümlerine uygun olarak işlemler yürütülmektedir" denildi.
Kaynak: İHA