Konya Adil Karaagaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 7. Uluslararası Robot Yarışması'nda "mini Sumo" Kategorisinde, Birincilik ve İkincilik Ödülünü Aldı

Konya Adil Karaagaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 7. Uluslararası Robot Yarışması'nda "Mini Sumo" kategorisinde, birincilik ve ikincilik ödülünü aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü işbirliğince, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Piri Reis" temalı 7. Uluslararası Robot Yarışması, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

"Mini Sumo" kategorisinde Türkiye birinciliği ve ikinciliği elde eden Adil Karaagaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, aynı zamanda Temalı Kategori "Ahican Keşifte"de ise Türkiye ikinciliği ve mansiyon ödülünü kazandı.

Adil Karaagaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Hasan Hüseyin Sürücü, yaptığı açıklamada, böyle yarışmalara katılma amaçlarının, öğrencilerinin gelecekteki akademik ve mesleki yöndeki hedeflerine ulaştırmak ve kendilerine olan öz güvenlerini artırmak olduğunu belirtti.

Sürücü, öğrencilerinin başarılarının ilerleyen yıllarda da artırarak devam ettirmelerini istediğini ifade etti.

7. Uluslararası Robot Yarışması'nda bu yılın Piri Reis Haritasının 500. Yılı olması nedeniyle 2013 yılı UNESCO tarafından PİRİ REİS yılı kutlama kapsamına alınmış, 5 kategoride yapılan 7. Uluslararası Robot Yarışmasının temasının Piri Reis, sloganın da "Ahican keşifte" olarak belirlenmişti.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Yayıncı: Rifat Yerlikaya
Kaynak: AA