Bitki Sağlığı ve Karantinası Tedbirleri Gözden Geçirildi

Bitki Sağlığı ve Karantinası Tedbirleri İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı salonunda gözden geçirildi.

Bitki Sağlığı ve Karantinası Tedbirleri Gözden Geçirildi
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya İl Müdürü Osman Yaman, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürleri, ilçe müdürleri, il ve ilçe müdürlüğünün bitki sağlığı biriminde görevli teknik elemanları katıldı.

Toplantıda “2013 Yılı Bitki Sağlığı ve Karantinası Program ve Prensipleri “konuları görüşüldü. Toplantıda Kastamonu’da yürütülen Tahmin Erken Uyarı çalışması olarak, elmada karaleke ve iç kurt, bağda salkım güvesi ve bağ mildiyösünde ilaçlama zamanını belirleme ve ilaçlama sayısını azaltma ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Ayrıca Taşköprü Akdoğan Köyündeki elma tahmin erken uyarı istasyonu ve Tosya Çifter köyündeki bağ tahmin erken uyarı istasyonuna canlı bağlantı kurularak yaprak ıslaklığı, minimum ve maksimum sıcaklık, ortalama sıcaklık değerleri, çiğ durumu ve son günlerin sıcaklık değerleri görüntülendi.

İlçe Müdürlüklerinden personelinden katıldığı toplantıda 2013 Yılı Bitki Sağlığı ve Karantinası ve Sürvey Program konularının ilçelere göre dağılımları hakkında bilgi verildi.

Yine 2013 yılı sürvey çalışmaları; eklenen ve programdan kaldırılan konular, sürvey çalışmalarının talimatlar doğrultusunda nasıl yürütüleceği hakkında bilgi verildi.

Bitki Koruma İcraat ve Sürvey raporlarının il müdürlüğünde bulunması gereken tarih hatırlatılarak, verilerin ve program tekliflerinin Bitki Koruma Kayıt Sistemine aktarılması anlatıldı. Bir diğer konu olarak Bitki Pasaportu ve Operatörlerin Kayıt Altına Alınması Hakkında Yönetmelik kapsamında yürütülen ilimiz yemeklik patates üreticilerine operatör belgesi verilmesi çalışmaları ve sistemin tanıtımı gerçekleştirildi.

Bitki Koruma Ürünü ve Bitki Koruma Alet Makine Bayii denetimleri hakkında uyulması gereken hususların hatırlatıldığı toplantıda son olarak Bitki Koruma Ürünü ve Bitki Koruma Alet Makine Bayileri ile toplantı yapılması kararlaştırıldı.
Kaynak: İHA