BDP Grup Başkanvekili Buldan'ın Açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Pratik adımlar atılırsa bu ülkeye barış daha çabuk gelir" dedi.

Buldan, BDP İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, önemli bir sürece girdiklerini ve tarihi bir süreç yaşadıklarını söyledi.

Çözüm sürecinden umutlu olduklarını belirten Bultan, "40 yıllık çatışmalı süreçte hepimiz acı çektik, hepimiz bedel ödedik, analarımız ağladı, gözyaşı döktü. 3 aydır tek bir asker cenazesi, tek bir polis cenazesi, tek bir gerilla cenazesi gelmiyorsa bundan herkesin mutluluk duyması lazım, herkesin bu süreci desteklemesi lazım" diye konuştu.

Çözüm sürecinin ilerleyebilmesi için hükümetin somut uygulamalar ve pratik adımlar atması gerektiğini ifade eden Buldan, şunları kaydetti:

"Yol temizliği dediğimiz, Terörle Mücadele Kanunu'nun kaldırılması, Türk Ceza Kanunu'nda değişiklikler, seçim yasasının değiştirilmesi ve Anayasa'da bütün halkların dillerinin, kimliklerinin ve kültürlerinin güvence altına alındığı düzenlemelerin yapılmasıdır. Eğer pratik adımlar atılırsa bu ülkeye barış daha çabuk gelir. Şu anda barıştan bahsedemeyiz, belki barışın kapısı aralandı ama henüz bu sürece barış süreci diyemeyiz çünkü hala 10 bine yakın siyasetçimiz cezaevinde, Iğdırlıların iradesiyle seçmiş olduğu Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, hala cezaevinde."

MHP ve CHP'nin süreç dışında kalarak barışı istemediklerini ileri süren Buldan, MHP ve CHP'nin savaş siyaseti yaptığını iddia etti.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de konuşmasını Kürtçe olarak yaptı.

Muhabir: Memet Karaduman / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA