Niğde'de Yaklaşık 100 Engelli Çocuk Evde Eğitim Alıyor

Niğde - Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, il genelinde yaklaşık 100 engelli çocuğun Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulaması olan evde eğitim hizmeti aldığını söyledi.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüyemeyen ve evinde eğitim alan Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğrencisi Bayram Yılmaz'ı ziyaret eden Ekinci, bu hizmetin 2000 yılından bugüne kadar uygulandığını belirtti.

Ekinci, şunları kaydetti:

"Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olanlara evde veya hastanede eğitim hizmeti veriyoruz. Evde eğitim uygulaması ülkemiz açısından baktığımızda ilkleri ifade etmektedir. Niğde ili bu çalışmayı ilk uygulayan illerden olup aynı zamanda diğer illere uygulaması ile örnek ve yol gösterici olmuştur. Niğde'de yaklaşık 100 engelli çocuk evde eğitim alıyor."

Yılmaz'ın ailesi ise bu uygulamadan dolayı memnun olduklarını, çocuklarının hem eğitimini aldığını hem de sosyal yaşamdan kopmadığını belirtti.

Kaynak: AA