İnegöl'de Kapalı Devre Sulama Sistemi Hizmete Girdi

BURSA - İnegöl'ün Güzelyurt köyünde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan "Kapalı Devre Sulama Sistemi" hizmete girdi. 400 bin liraya mal olan tesis ile Güzelyurt köyünde yaklaşık 350 dönüm arazi sulu tarıma geçti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, törende yaptığı konuşmada, partilerinin iktidarında Türkiye'nin her köşesine hizmet ulaştığını söyledi.

Güzelyurt köyünün Ağı Dağı eteklerinde çok özel bir konumda kurulu olduğunu belirten Şahin, "Bir yanda Uludağ, diğer yanda eteklerinde kurulduğunuz Ağı Dağı var. Ama adeta cennetten bir parça gibi olan bu nadide köyümüzde yıllarca sulu tarım yapılamadığı için, köyün gençleri İnegöl'e, Bursa'ya göç ediyordu. AK Parti iktidarında ise hizmet köyünüze kadar geldi. İşte AK parti budur. İl Özel İdaremiz 400 bin lira harcayarak yakındaki derenin suyunu köyün bütün tarlalarına hemde yerin altından ulaştıracak olan kapalı devre sulama sistemini kurdu. Şimdi köyün bütün tarlarında ürünler yeşerecek ve suya doyacak. Gençler köyden göçe etmeyecek hatta gidenler geri dönecekler. Bundan da hem Güzelyurt Köylülerimiz, hemde ülkemiz kazanacaklar" dedi.

Törene, İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, Bursa İl Genel Meclisi Başkan Vekili Murat Gültekin ile köy muhtarı Salim Aslan katıldı.

Kaynak: AA