Gelinlik Sektörüne İhracat Desteği

İzmir - İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, 2023 yılında Ege Bölgesi'nden 100 milyar dolar ihracat hedeflediklerini, gelinlik gibi katma değeri yüksek ürünler ihraç ederek bu hedefin yakalanabileceğini söyledi.

İZTO'da düzenlenen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi ve Rekabetçiliğin Desteklenmesi Projesi Gelinlik Sektörü Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ekrem Demirtaş, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın İzmirli gelinlikçilere destek verdiğini belirtti.

Demirtaş, projeye 32 firmanın başvurduğunu ifade ederek, sayının daha da artmasını beklediklerini dile getirdi..

Projeye 2 milyon dolar kaynak ayrıldığını aktaran Demirtaş, "Paranın yüzde 75'ini Ekonomi Bakanlığı verecek, geri kalan bölümünü de İZTO ve firmalar karşılayacak" dedi.

İzmir'in iç piyasada gelinliğin başkenti olduğuna işaret eden Demirtaş, "Şimdiki hedef dış piyasa, 2023 vizyonunda Ege Bölgesi'nden 100 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Bunu yalın bir şekilde konfeksiyon ürünleri ihraç ederek yakalayamayız. Katma değeri yüksek, gelinlik gibi ürünler ihraç ederek bu hedefi yakalayabiliriz" diye konuştu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İZTO işbirliği ile projenin yürütüleceğini açıklayan Demirtaş, üniversitedeki uzman kadroların firmaları ziyaret ederek, sektöre ve dış pazara yönelik analizler yapacağını ve analize göre raporlar hazırlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA