Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısı Taslağı

Ankara - Ankara Genç İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Değer, bankaların ücret ve komisyon gelirlerinin düzenlenmesi konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna yetki verilmesinin "tarihi bir karar" olduğunu belirtti.

Değer, yaptığı yazılı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın dün ayrıntılarını açıkladığı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yazıcı'nın, "bankaların ücret ve komisyon gelirleriyle ilgili düzenlemeler konusunda BDDK'na yetki verildiğine" yönelik açıklamalarını hatırlatan Değer, bunu "tarihi bir karar" olarak nitelendirdi.

Taslağa göre 65 kalem olan komisyon ücretlerini belirleme yetkisinin BDDK'ya devredildiğini belirten Değer, "Taslağın yasalaşmasıyla hangi işlemden ücret alınacağını BDDK belirleyecek. Yani bankalar artık istediği kalemde, istediği miktarda ücret talep edemeyecek, keyfi uygulamaları sona erecek. Özellikle son bir yıldır komisyon ücreti alınan işlem sayısı iki katına çıkmıştı. Buna sadece 'el insaf' denilebilir" ifadesini kullandı.

Değer, son dönemde Dernek olarak başta yüksek kredi faizleri ve komisyon ücretleri olmak üzere bankaların "haksız kazanç"larına dönük mücadele verdiklerini kaydederek, söz konusu mücadelelerinin sonuç vermesinin önemine işaret etti.

Kaynak: AA