Torbalı Orman Fidanlığı Rekora Koşuyor

Sezon başında dikeceği fidan sayısını 7,5 milyon olarak belirleyen Torbalı Orman Fidanlık Mühendisliği, bu rakamı 10 milyon yaparak rekor üretim hedefliyor.

Torbalı Orman Fidanlığı Rekora Koşuyor
Tohumdan ve çelikten olmak üzere 2 üretim çeşidini kullanan fidanlık, üretim kapasitesini hızla arttırıyor. Kullandığı 650 dönümlük arazide günlük 150 civarında işçiyle birlikte çalışan fidanlık, 20’den fazla tür fidan yetiştiriyor. Geçtiğimiz yıl sadece devlet kurumlarına 4 trilyonluk fidan hibe eden kurum, ülke genelindeki orman müdürlüklerine ve piyasaya fidan sağlıyor.

Tüm Türkiye’ye hitap ettiklerini dile getiren Torbalı Orman Fidanlık Müdürü Ömer Akkoç, ürünleri daha sağlıklı koşullarda yetiştirmek için kurdukları damlama-sulama sisteminin başarıyla sonuçlandığını, fidanlık geneline hatları çekerek bu sulama yönetimini kullanacaklarını kaydetti.

650 dönümlük arazide boş yer kalmadığını belirten Akkoç, “Sezon başında hedefimiz 7,5 milyon adet fidandı. Ancak bu gidişle hedeflediğimiz rakamın daha da üzerine çıkarak 10 milyon adet rakamına ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Müdür Ömer Akkoç; fidanlığın, Bakanlık birimlerinin ağaçlandırma sahalarında kullanacağı orman ağacı, ağaççık ve ülke orman ekosistemine ait bitki türlerinin tohum ve fidanlarını, istenen orijinde, standartlara uygun olarak üretmek, ürettirmek, aşılama faaliyetlerini yapmakla görevli olduğunu belirtti.

Bu amaç doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Akkoç, kuruluş amaçlarını, gerçek ve tüzel kişilerin özel ağaçlandırma, imarihya, erozyon kontrolü çalışmaları, fidanlık tesis etmesi, işletmesi ve pazarlamasını desteklemek;halkın, boylu, kaplı, saksılı ve repikajlı iç ve dış mekân bitki ihtiyacını karşılamak ve teknik destek sağlamak olarak sıraladı.
Kaynak: İHA