Suluova'da "Hasreti Fatih" Adlı Oyun Sahnelendi

Amasya - Suluova'da, Suluova Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin katkıları ile İstanbul'un Fethi'nin 560. yıl dönümü dolayısıyla "Hasreti Fatih" adlı oyun sahnelendi.

İstanbul Dünya Sahnesi oyuncularının Suluova Ticaret Meslek Lisesi salonunda sahnelediği oyunu çok sayıda kişi izledi.

Doğuştan yapışık ikizlerin birbirlerinden ayrılmak için doktora gitmeleri, doktorun yanlış ışınlama ile ikizleri ayırmak yerine İstanbul'un Fethi'nin yaşandığı 1453 tarihine göndermesinin konu edildiği,günümüz ile fethin yaşandığı dönemin mizahi dille kıyasladığı iki perdelik oyun beğeni ile izlendi.

Dernek Başkanı Seyfi Güler, oyun öncesi yaptığı konuşmada,Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethini gerçekleştirerek ortaçağın karanlığına aydınlık Türk-İslam mührünü vurduğunu ifade ederek, "İstanbul'un fethi, iman ile küfür mücadelesinde, imanın küfre mutlak bir galibiyetidir. İstanbul'un fethi, bütün yıkıcılık ve bozgunculukların kaynağı olan şirk ve küfür cephesinin de tarihte eşine rastlanmayan bir hezimetidir. Günümüzde de Fatih'in torunları dünyanın 150 ülkesinde okla, mızrakla değil gönüllere girerek İstanbul'lar fethetmek için anadan, babadan, yardan ve en önemlisi de vatandan ayrılmışlar ve dünyayı vatan yapmışlardır. Bu ayrılışın meyvesi olarak 140 ülkenin katıldığı 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları olmuşlar" dedi.

Oyunun sonunda Belediye Başkanı Mahmut Boz, oyunculara teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA