Romy Schneider'in fotoğrafları İzmir'de

Sinemanın en büyük efsanelerinden Romy Schneider’in fotoğraflarından oluşan sergi ile birlikte film gösterimleri İzmir Fransız Kültür Merkezinde seyirciyle buluşacak.

Romy Schneider'in fotoğrafları İzmir'de
Efsane Romy Schneider 'in 30. ölüm yıldönümü nedeni ile Alman Sinematek Müzesi, Berlinli Fotoğrafçı Heinz Köster 'in siyah/beyaz fotoğrafları ve magazin dergilerininin kapaklarında yer alan fotoğraflarından oluşan bir sergi hazırladı.

10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında İzmir Fransız Kültür Merkezinde yer alacak olan sergide, sanatçının bilinmeyen bu fotoğrafları ve film klipleri onun uluslararası kariyerini belirlemekle kalmayıp, Avrupa film tarihindeki yerini de gözler önüne sermekte.

1938 yılında doğan Romy Schneider, kariyerine 17 yaşında'Sissi'filmi ile başladı. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth rolüyle kendisini Avrupalı sinema seyircisine kabul ettirmiş ve bu rol ile özdeşleştirmiştir.

1958 yılında Alain Delon ile'Christine'filminin çekimine başlayan Romy Schneider genç aktörün etkisinde kalarak, 1950 lerde Almanya 'da eksik olan özgür yaşamı keşfeder ve genç aktöre aşık olur. Kendisine teklif edilen dördüncü Sissi filminin çekimlerinde rol almayı red eden yıldız o sırada kendisine yapılan diğer teklifleri değerlendirerek Paris 'e yerleşir ve orada Coco Chanel 'in rehberliğinde gerçek bir yıldıza dönüşür.

Alman Sinematek Müzesi, Berlinli Fotoğrafçı Heinz Köster 'in fotoğrafları ile bu geçiş dönemini belgeliyor.

29 Mayıs 1982'de Paris'te hayatını kaybeden Romy Schneider 'in rol aldığı filmlerden oluşan bir program da izleyicilere sunulacak.

Serginin açılışı 10 Haziran Pazartesi günü saat 19:00 da İzmir Fransız Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Filmlere giriş ücretsizdir.