Kırklareli'de Ormanlar 24 Saat Gözetleniyor

Kırklareli - Kırklareli'de, ormanlar yangınlara karşı 24 saat gözetleniyor.

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğünce merkez, Demirköy, Kofçaz ve Vize ilçelerindeki ormanlar yangın gözetleme kulelerinden dürbünle gece gündüz aralıksız izleniyor.

İl Orman İşletme Müdürü Metin Dikmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormanların 10 ekip tarafından 24 saat gözetlendiğini söyledi.

Orman yangınlarına karşın en etkin şekilde mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Dikmen, hava sıcaklıklarının artışına paralel orman yangınlarının da daha sık görülebileceğini kaydetti.

Kırklareli'deki 110 bin hektar ormanlık alanın 4 gözetleme kulesinden gece gündüz aralıksız izlendiğini aktaran Dikmen, şöyle devam etti:

"Ekiplerimiz görevlerine başladı.

Arazözler ve iş makinelerimiz yangınlara hazır. 2013'ün yangınsız bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Ekiplerimizi yangınlara en hızlı şekilde ulaşabilecekleri şekilde hazırladık. Ormanlarımız yangınlara karşı 24 saat gözetlenerek, yangın durumunda anında müdahale ediliyor. Ekip olarak herkes görevini layıkıyla yapacak durumda. Mücadelemizi en iyi şekilde sürdüreceğiz. Ormanlarımızın tarım alanlarıyla iç içe olması bizleri sıkıntıya sokuyor. Çiftçilerimizin anızlarını yakmaması gerekiyor. Bazı dikkatsiz çiftçilerimiz ormanlık alanlara yakın tarlalarda anızlarını yakarken ormanlara zarar verebiliyor. Orman yangınlarımızın birçoğu yasak olduğu halde yakılan anızlardan çıkıyor. Çiftçilerimiz biraz daha dikkatli olmalı."

-"Ormanları kasten yakanları hapis cezası bekliyor"

Dikmen, gelecek kuşaklara bırakılacak en büyük mirasın ormanlar olduğunu ifade ederek, ormanlara zarar verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Piknik yapmak isteyen vatandaşların uygun yerlerde ateş yakması gerektiğini dile getiren Dikmen, "Ormanlık alanlarda kesinlikle ateş bırakılmamalı. Herkes istediği yerde ateş yakmamalı. Kasten orman yakanları ağır cezalar bekliyor" diye konuştu.

Demirköy ilçesi Mahyatepe mevkisi gözetleme kulesi şefi Murat Çorapçıoğlu da belirli saatlerde ormanlarda devriye görevi yaptıklarını söyledi.

Orman yangınlarına karşı mücadele ettiklerini belirten Çorapçıoğlu, tüm personelin yangına müdahale konusunda uzman olduğunu anlattı.

Kaynak: AA