Kartal Belediyesi’nden Öğrencilere Denizcilik Eğitimi

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, “Temel Arama-Kurtarma Lojistik Yönetimi, Dağcılık ve Denizcilik Eğitimleri”nin bir yenisini daha ekleyerek Yakacık Doğa Koleji Sivil Savunma Kulübü öğrencilerine denizcilik eğitimi verdi.

Kartal Belediyesi’nden Öğrencilere Denizcilik Eğitimi
Kartal Belediyesi’nin öğrencilere yönelik eğitim etkinliklerine devam ediyor. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, “Temel Arama-Kurtarma Lojistik Yönetimi, Dağcılık ve Denizcilik Eğitimleri”nin bir yenisini daha gerçekleştirdi. Kartal Su Ürünleri Kooperatifi’nde yapılan çalışmalarda Yakacık Doğa Koleji Sivil Savunma Kulübü öğrencilerine denizcilik eğitimi verildi. Kartal Su Ürünleri Kooperatifi limanında bulunan arama kurtarma botu ile denize açılan on öğrenci, Kartal Sivil Savunma Müdürü Muhittin Beyaz yönetiminde hafif kurtarma, makine bakımı, bot üstünde durma, gemici bağı, bota iniş ve çıkış gibi teknik konularda bilgi aldı.Eğitim süresince öğrencilere bir kaptan ve üç dalgıç eşlik etti.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’nün Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında gerçekleştirilen eğitimler sonrasında öğrenciler balık ekmek keyfi yaptı. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’nün pilot projesi olan “Temel Arama-Kurtarma Lojistik Yönetimi, Dağcılık ve Denizcilik Eğitimleri” sonrasında eğitim alan öğrenciler Sivil Savunma Gönüllüsü sertifikasının sahibi olacak. Yakacık Doğa Koleji Tarih öğretmeni Esra Yassıbaş, 2012 yılı Eylül ayından beri projenin içinde olduklarını söyleyerek, bu eğitimleri diğer Doğa Kolejlerine de yaymak istediklerini belirtti.

Projeye katılan öğrenciler, afet zamanlarında kendilerini ve çevrelerini nasıl kurtaracaklarını öğrendikleri için kendilerini daha güvende hissettiklerini ifade etti.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’nün etkinlikleri Kartal ilçesinde bulunan okul ve öğrencilere verilecek dönemsel eğitimler ile devam edecek.
Kaynak: İHA