Çanakkale 1. Kent Sempozyumu Düzenlendi

TMMOB Çanakkale İl Koordinasyon Kurulunun düzenlediği, "Çanakkale 1. Kent Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almaya çalıştıklarını belirterek, bu kurumlardan gelen önerileri ve yönlendirmeleri ciddiye aldıklarını söyledi.

Kentlerde tüm kent aktörlerinin görüşlerini alarak kentin gelişmesini sağlamanın önemli olduğunu ifade eden Gökhan, "Bu nedenle sempozyumun sonuçlarını merakla bekleyeceğiz ve bir takım dersler çıkarmaya çalışacağız" dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Soğancı, kent konulu toplantıları Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlediklerini kaydederek, "Büyük Türkiye fotoğrafını yakalamak ve mevcut durum tespiti yapmak için çabalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca 'nasıl bir kent istiyorum' sorusunun da cevabı aranıyor" diye konuştu. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Mustafa Poyraz ve Çanakkale Belediyesinden Kemal Albayrak'ın, "Kentsel dönüşüm" konusunda sunum yaptığı sempozyumda, enerji yatırımları, kentleşme ve doğal çevre, afet planlaması, ulaşım, halk sağlığı, kentsel dönüşüm ve yenilenebilir enerji gibi konularda oturumlarlar gerçekleştirildi.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar
Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA