TÜBİTAK’ın Araştırmacılara Sunduğu Müthiş Fırsatlar Tanıtıldı

“Mayıs Ayı Konferansları” kapsamında; Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknoloji Transfer Ofisi ve TÜBİTAK işbirliği ile tam gün olarak düzenlenen “TÜBİTAK Destek Programları Bilgilendirme Etkinliği” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Koraşlı, İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. M. Yaşar Gündoğdu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Metin Bedir, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hilmi Bayraktar, Oğuzeli MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, öğretim elemanları ve araştırmacılar ile çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik yoğun ilgi gördü. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli; TÜBİTAK Destek Programlarının çeşitliliğinin ve esnekliğinin inanılmaz bir şekilde artırıldığını belirterek; “TÜBİTAK’ta 7’den 70’e herkes için destek var. Araştırmacıya, öğrencilere, sanayicilere, inovasyon yapana, fikir üretene, proje üretene, proje yapana, teknoloji üretmeye çalışana inanılmaz destekler var. Biz GAÜN olarak TÜBİTAK’ın açmış olduğu bu kulvarı çok iyi değerlendirmek istiyoruz. TÜBİTAK’ın vermiş olduğu bu çok kapsamlı ve çeşitli desteklerden, burslardan, programlardan hem kurumsal olarak faydalanmak hem de GAÜN’deki öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin bireysel olarak faydalanmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bu nedenle TARGET ismini verdiğimiz Teknoloji Transfer Ofisimizle, fikir ve proje üretenlerin önünü açmak, bu motivasyonu artırmak ve üniversite ile sanayi arasında daha güçlü bir köprü kurmak için çalışıyoruz” dedi.

Yapılan plaket töreninin ardından; “TÜBİTAK Bilgi Günü” etkinliğine konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Eğitim, Tanıtım ve Program Değerlendirme Müdürü Hüseyin Akova ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı (BİDEB) Yurtiçi Programlar Müdürü Dr. Nuh Erdoğan, ARDEB ve BİDEB desteklerini gün boyunca kapsamlı bir biçimde tanıtarak, başvuru süreçleri ve sonraki aşamalar için bilgi verdiler. Hüseyin Akova ve Dr. Nuh Erdoğan, etkinliğe gösterilen ilgi için teşekkür ederken, programlarla ilgili olarak kendilerine yöneltilen soruların nitelikli olmasından duydukları memnuniyeti ifade etti ve etkinliğin çok verimli olduğunu belirtti.

Tümü kayıt altına alınan etkinlik, işleri veya başka programları nedeniyle katılamayanlar veya tekrar izlemek isteyenler için GAÜN ana web sayfasındaki (www.gantep.edu.tr) GAÜN-TV linkinden “TÜBİTAK Bilgi Günleri” başlıklı videodan veya https://www.youtube.com/watch?v=IHQAhTMKMtI&list=PLKnpI4w_f2EPcos7TWA9SS1b58PmOw9JR bağlantısından izlenebiliyor.
Kaynak: İHA