Kütahya ve Uşak'ta Hırsızlık Operasyonu

Kütahya - Uşak'tan Kütahya'nın Gediz ilçesine hırsızlık amacıyla geldiği iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, V.Ş, M.F, A.C.Ö ve H.H, Uşak'tan kiraladıkları 64 FF 640 plakalı araçla gece Gediz'e geldi.

Özyurt Mahallesi 153. Sokak'ta bulunan Mehmet Emin Gezen ile Ali Akyar'a ait işyerlerine kilitleri kırarak giren zanlılar, çaldıkları sigaraları çuvala koydukları sırada rutin devriye görevini yapan trafik ekiplerince fark edildi.

Polis ekipleri, V.Ş. ve M.F'yi, Erez Caddesi'nde, A.C.Ö ve H.H'yi ise Kütahya-Uşak karayolunda park halinde bulunan 64 FF 640 plakalı araçta gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada, kilit kırma ve açmada kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Polisin yaptığı araştırmada, şüphelilerin, 23 Mayıs'ta Uşak'ta bir marketten yaklaşık 7 bin lira değerinde sigara ve alkollü içecek çaldıkları belirlendi. Malzemeler, Uşak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince zanlıların sakladığı yerde bulunarak, iş yeri sahibine teslim edildi.

Ekipler, H.H'nin, Gediz'de yaklaşık 3 ay önce bir iş yerinde meydana gelen bir hırsızlık olayının şüphelisi olduğunu da tespit etti.

Emniyette, çoğu hırsızlık olmak üzere V.K'nin 95, M.F'nin 45, A.C.Ö'nün 55, H.H'nin de 4 kaydının bulunduğu anlaşıldı.

"İş yerlerinden hırsızlığa teşebbüs, iş yeri dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması" suçlarından Gediz Adliyesine sevk edilen şüphelilerden A.C.Ö ve V.K, tutuklandı.

Gediz'deki olay nedeniyle M.F ve H.H adli kontrol kapsamında tutuklanmazken, Uşak'ta farklı suçlara karıştıkları gerekçesiyle de Uşak Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Kaynak: AA