Alanya'da Ev Kadınlarına Hijyen Eğitimi

Antalya - Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Konaklı beldesinde ev hanımlarına hijyenik gıda üretimi ve ev şartlarında gıda muhafaza yöntemleri konularında eğitim verildi.

İlçeye bağlı Konaklı beldesinde görevli tarım danışmanları Fatma Sadullahoğlu Uysal ve Derya Gürlek koordinatörlüğünde ev ekonomistleri Tülay Küçükali, Zeliha Tiryakioğlu, Filiz Akbaş ve Sibel İlhan tarafından 35 ev kadınına evlerinde uygulamalı eğitim verildi.

Eğitim programlarının sadece erkeklerle sınırlı olmadığını söyleyen Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, ev kadınlarını için hazırlanan ekiple evlere gittiklerini ve gerekli eğitimi verdiklerini belirtti.

Kırsal kesimde yaşayan kadınların tarımın her türlü bölümünde görev aldığını zaman erkeklerden bile fazla çalıştığını dile getiren Rüzgar, "Onların istekleri doğrultusunda müdürlüğümüzden gelen görevli ev ekonomisi uzmanı arkadaşlarımız ve tarım danışmanlarımız evlerine kadar gitmek suretiyle çeşitli eğitim programları veriyor" dedi.

Eğitimlerin uygulamalı yapıldığını ifade eden Rüzgar, turşu, salamura, peynir ve reçel yapımı gibi konularda kadınlara yönelik eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA