İbrahim Burkay: “bursa'ya Sözümüzü Tutacağız”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın 2023 yılı ihracat hedefinin 75 milyar dolar olduğunu belirterek, “BTSO bugünden itibaren konvansiyonel yönetim modelinden interaktif yönetim modeline geçiyor.Hedefe kilitlendik. Sözümüzü tutacağız” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin ardından yeni yönetim kurulu kulu ilk meclis toplantısında bir araya geldi. Remzi Topuk başkanlığındaki toplantıda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’yı Türkiye’nin yıldız kenti olması için çalışacaklarını anlattı. Burkay, “BTSO bugünden itibaren konvansiyonel yönetim modelinden interaktif yönetim modeline geçiyor. Bu bizim sizlere sözümüz aynı zamanda görevimiz. Yeni dünya düzeni ve bu düzende Türkiye’nin aktif rolü bu değişimi ve dönüşümü zorunlu kılıyor. Bundan sonra bu odayı birlikte yöneterek Bursa’mızı birlikte büyüteceğiz” dedi.

Türkiye’nin 2023 yılı hedefinde dünyanın ilk 10 ekonomisi olmanın yer aldığını kaydeden Burkay, şöyle devam etti:
“Önümüzdeki 10 yılda Türkiye ortalamasından iki kat daha fazla ve hızlı yol almak zorundayız. Şu anda Türkiye, 150 milyar doları aşan bir ihracat rakamını yakaladı. 2023 yılı hedefi 500 milyar dolar. Bursa ise geride bıraktığımız senede yaklaşık 12 milyar dolarlık bir ihracata imza attı. Bizim kentimiz için belirlediğimiz 2023 yılı hedefi 75 milyar dolardır. Sadece mevcut üretimimizi artırarak bu rakamlara ulaşamayız. Ar-Ge ve inovasyona dayalı yeni kanallar oluşturmalıyız.”

BURKAY: “HEDEFE KİLİTLENDİK”
Seçim sürecindeki 16 makro projeyi artık hayata geçireceklerini söyleyen Burkay, “Bizler bu hedefe kilitlendik. Türkiye, ekonomide siyasette, sporda, bilimde ve eğitimde hayatın her alanında çok hızlı büyüyecek. Hatırlarsınız Bursaspor’un şampiyon olduğu yıl ‘o sene bu sene’ demiştik. BTSO’da seçim yarışı için kolları sıvarken de ‘o seçim bu seçim’ dedik. Şimdi de ‘o gün bugündür’ diyoruz. Gelin bugünden başlayarak geleceğin Bursa’sını birlikte inşa edelim. Gelin Türkiye’nin gurur kaynağını yeni dünyanın yükselen yıldızı yapalım” şeklinde konuştu.

BTSO seçimlerinde aday olan ve geçmiş dönem meclis başkanlığı yapan İlhan Parseker, seçimde güzel, eksik ve yanlış birçok şeyi yaşadıklarını belirterek, “Ben bunlara girmek istemiyorum. Bunları geçmişiyle birlikte hepsini gören bilen yüce rabbime havale ederim. Ben de bir hata yaptıysam orada hesabını vereceğim. Ticaret ve sanayi birbirinin ayrılmaz parçasıdır. Birbirinin tamamlayıcısı. Burada ne sanayi ticaretin önünde, ne de ticareti sanayinin önünde göremeyiz. Seçim sonucudur. Takdir böyle oldu” dedi.

PARSEKER ULUTEK VE BUTGEM İÇİN İSTİFASINI SUNDU
Yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğünü BUTGEM ve ULUTEK’in yönetim kurulu ile daha verimli çalışması için istifasını sunduğunu açıklayan Parseker, “Bu hafta içinde sayın başkanı ziyaret ettim. İki kurumda da görevim var. Görevimden ayrılmak istediğimi ilettim. İkisinde de yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum. Bu iki kuruma çok önem vermemiz gerek. Bu iki grup içinde hele BUTGEM, odamızın yaptığı en hayırlı işlerin başında gelmekte. 2 bin 500 kişiye sertifika veren, uluslararası akreditasyona ulaşan bir yapı haline geldi. Artık işe bakmamız lazım” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA