Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Eskişehir'de Açıklaması

Eskişehir - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bundan 15-16 yıl önce Pınarhisar Cezaevinde, 'üstü çizildi, muhtar bile olamaz' denilen Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız bugün hem ülkemizin ve bölgemizin dönüştürücü gücüdür hem de dünyaya adaleti, hakkaniyeti ve ne yapılması gerektiğini anlatan bir güçtür" dedi.

Soylu, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünce düzenlenen 15. Dönem Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler-3 "Deneyim ve Vizyon Paylaşımı" dersinde yaptığı konuşmada, yepyeni bir dünyada 21. yüzyılın, herkesin önüne tarihin akışını değiştirecek şekilde çıktığını belirterek, değişimin hayatın her alanına dokunduğunu kaydetti.

Türkiye'yi bu değişimden ayırmanın ve farklı kılmanın mümkün olmadığını ifade eden Soylu, şöyle konuytu:

"Bilgi, Hz. Adem'den bugüne kadar insanın peşinden koştuğu önemli iksirdir. Bilginin peşinde olmaya çalışan bir anlayış için yani Siyaset Akademisi için Eskişehir'deyiz. Dün 27 Mayıs'tı... 27 Mayıs 1960 tarihinde bütün kötülüklerin anası olarak nitelendirdiğimiz bir hadise gerçekleşmiştir. İlmik sadece rahmetli Menderes'in değil bütün milletin boynuna geçirildi. Bu milletin evlatlarının ve hizmet edenlerinin gözünü korkutabilmek için, onları varolan siyasi mekanizmaların gücüden ayırmak için gerçekleştirdikleri hadiselerden biridir. O gün bilgiyle daha fazla donatılmış olsaydık, bunu beceremeyeceklerdi. Siyaset daha güçlü ve donanımlı olsaydı, böyle bir darbe gerçekleşemeyecekti. 27 Nisan'da bir şekilde e-bildiriden sonra Allah bilir akıllarında ne vardı? Nasıl bir plan vardı? Bunu gerçekleştiremedikleri gibi. Nasıl ergenekonu gerçekleştiremedikleri gibi, nasıl balyozu, ay ışığını, sarı kızı bir şekilde gerçekleştiremedikleri gibi. Nasıl irticayla eylem planıyla bu ülkede, insanların başına yeni bir bela saramadıkları gibi. Siyaset kuvvetli, güçlü olursa, siyaset merkezini güçlü yapabilirsek, onu iyi bir noktaya taşıyabilirsek, ülkenin gücünü ve kuvvetini ortaya koyabilecek bir anlayışı sergileyebiliriz. Yeni dünyada bu ihtiyacımız var. Bundan 15-16 yıl önce Pınarhisar Cezaevinde, 'üstü çizildi, muhtar bile olamaz' denilen Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız bugün hem ülkemizin ve bölgemizin dönüştürücü gücüdür hem de dünyaya adaleti, hakkaniyeti ve ne yapılması gerektiğini anlatan bir güçtür. Bu yeni dünya anlayışıdır."

-"Türkiye'de çok önemli değişimler gerçekleştirildi"

Soylu, uzun yıllardan beri siyasetin içinde olduğunu ve seçimin ne anlama geldiğini bildiğini vurguladı.

"Önümüzde çok önemli bir seçim var" diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Bu seçimi normal bir belediye meclis seçimi, normal bir milletvekili seçimi olarak görmeyin. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine, ondan sonraki seçimde de bu coğrafyada yaşayabileceğimiz en önemli devir teslim seçimine gidiyoruz. Millet kendinin olan o emaneti teslim alacak. Türkiye'de çok önemli değişimler gerçekleştirildi.

AK Parti, Türkiye'de son 10 yılda 3 güzel kat inşa etti. İçinde huzur, refah olan, herkesin çok çalıştığı, gayret gösterdiği, mücadale ettiği, birlik ve beraberlik içinde olmaya çalıştığı 3 güzel kat. Şimdi önünde başka bir şey var. Bir katı ve bir çatısı kaldı. 'Bir rehavete girsinler, aralarında nifak olsun, aralarında bir zayıflık olsun da 780 bin kilometrekareyi bir şekilde yeniden idare edelim' diye dışarıda birkaç zabıta ellerinde balyoz ve dozerle dışarıda bekliyor. Onlara bu fırsatı vermeyelim. Daha çok çalışmalıyız. AK Parti önümüzdeki seçime iyi hazırlanıyor."

Programa, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ve diğer partililer katıldı.

Kaynak: AA