Türkiye Barolar Birliği Olağan Genel Kurulu ve Baro Organlarının Seçimi

Türkiye Barolar Birliği Olağan Genel Kurulu ve baro organları seçiminde, Eskişehirli Avukat Özkan Bulgu’nun Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu üyeliğine seçildiği bildirildi.

Türkiye Barolar Birliği Olağan Genel Kurulu ve Baro Organlarının Seçimi
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin, destek verdikleri Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nu Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı gibi çok onurlu bir göreve seçilmesinden dolayı kutladıklarını söyledi.

Avukatların toplumsal savunmanın temsilcileri olduğunu aktaran Öztekin, “Rejimin değiştirilip dönüştürülmeye, ulus devlet ve üniter yapımızın yok edilmeye, savunmanın susmaya, susturulmaya, hatta yok edilmeye çalışıldığı günümüzde savunmayı savunmak zorunda kalan barolar ve avukatlar dik durmuş ve savunmanın susmayacağını, susturulamayacağını, biat etmeyeceğini göstermiştir. Avukatlar toplumsal savunmanın temsilcileridir, barolar da halkın avukatıdır. Savunmasını üstlendiğimiz topluma bu seçimlerin örnek olacağını düşünüyoruz” dedi.

Eskişehir Barosu’na kayıtlı Avukat Özkan Bulgu ise, Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu üyesi olmasının gurur verici bir durum olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA