‘oğuz Tansel Şiir Ödülü’ Töreni Çsm’de

Bu yıl “Kalbinden Kanıyor Zaman” adlı dosyasıyla İhsan Topçu’nun kazandığı ‘Oğuz Tansel Şiir Ödülü’ töreni Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde.

‘oğuz Tansel Şiir Ödülü’ Töreni Çsm’de
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, “Kalbinden Kanıyor Zaman” adlı dosyasıyla edebiyatçı İhsan Topçu’nun kazandığı şair, yazar ve öğretmen ‘Oğuz Tansel Şiir Ödülü’ törenine ev sahipliği yapıyor.

Ankara Aydınlığı Girişimi, Folklor Edebiyat Dergisi Troya Folklor Araştırmaları Derneği ve Tansel’in ailesinin düzenlediği törende, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Prof. Dr. Cevat Geray, Prof. Dr. İlhan Tomanbay, Prof. Dr. Aysıt Tansel ve Metin Turan birer konuşma yapacak ve Oğuz Tansel’den şiirler okunacak.

Şef Cihan Can’ın yöneteceği Sevda Cenap And Müzik Vakfı Kadınlar Korosu’nun konseriyle devam edecek ve ağırlama ile son bulacak tören, 30 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak.

İlk şiirleri 1937’de “Servet-i Fünun” ve “Varlık” dergilerinde, ilk yazıları “Halk Bilgisi Haberleri”nde yayımlanan Oğuz Tansel, öğretmenlik, halk kültürü araştırmacılığı ve ozanlığı yaptı. 1942-1948 yılları arasında Amasya’da derlediği masallar, Profesör Pertev Naili Boratav ile Profesör Wolfram Eberhard’ın hazırladığı ‘Türk Halk Masallarının Tipleri’ Kataloğu’na girdi. 1977’de masallarına Türk Dil Kurumu’nun ‘Çocuk Yazını Ödülü’ verildi.

Yapıtları İngilizce, Fransızca, Almanca ile Danimarka ve Kore dillerine çevrildi.

Ardında şiir ve masal kitaplarıyla halk kültürü, sanat, edebiyat ve toplum sorunları üzerine yazılmış yüzlerce makale bırakan Tansel 1994 yılında yaşama veda etti.
Kaynak: İHA