MS Hastaları "Bir Yolculuk Kitabı"nı Tanıttı

İzmir MS Derneği, Türkiye MS Derneği ve Novartis tarafından, Multipl Sekleroz hastalığına ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan "Yol Arkadaşımsın" projesinin ilk etabı "Bir Yolculuk Kitabı"nın tanıtımı İzmir'de yapıldı.

İzmir MS Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Egemen İdiman, düzenlediği basın toplantısında, proje ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını, dernek olarak, Türkiye'nin ilk MS hastanesi ve MS köyünü İzmir'de kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Tiyatro sanatçısı Altan Erkekli ise Türkiye'de yaşayan 8,5 milyon engelli insanın karşılaştıkları engelleri kaldırmak için herkesin gayret sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Yaşamı mutlulukla sürdürmenin önemine işaret eden Erkekli, "Bırakın başkalarının hayatları ile geçmiş ile hesaplaşmalarla kinlerle hayatı devam ettirmeyi, insanları mutlu kılmak için, şu masmavi gökyüzü altında mutluluk şarkılarını, şu güzel dizeleri, romanları, edebiyatları ortaya çıkarmak için hep birlikte el ele omuz omuza yaşamı güzel kılalım, engelleri ortadan kaldıralım. Güzellikleri sunmak için el ele yan yana omuz omuza olalım" dedi.

Konuşmaların ardından, Erkekli ile tiyatro sanatçısı Göksel Kortay, kitapta yer alan öykülerden örnekler okudu.

MS hastalığına dikkat çekerek, farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan kitap, 36 MS hastasının hastalıkla mücadele öykülerinden oluşuyor.

Kaynak: AA