Kula’dan Olimpiyat Şöleni'ne Yoğun Katılım Oldu

Manisa'nın Kula ilçesinden, Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇEDER) ve İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin (İZDİM) ortaklaşa düzenlediği 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni'ne 3 gün boyunca araç kaldırıldı.

Kula’dan Olimpiyat Şöleni'ne Yoğun Katılım Oldu
140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımı ile başlayan şölende, ülkeler kendi stantlarını oluşturdu. Resmi açılışı yapılan şölen öncesi şehir içinde trafik kilitlendi. Kültürpark girişine kurulan turnikelerin önünde de uzun kuyruklar oluştu.Açılış programının yapılmasının ardında Kula'daki tüm ilk ve orta öğretim kurumundan öğrenciler, aileleri ile birlikte ülke stantlarını gezme fırsatı buldu. Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır da ailesi ile birlikte şöleni gezdi. İlçeden gelen öğrencilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuyla ilgili konuşan Kula Özel Ufuk İlköğretim Okulu Müdürü Sosyal Tokuç, "Uluslararası 11. Türkçe Olimpiyatları'nı okulumuzun tüm öğrencilerini gezdirmeyi hedefledik. 3 gün boyunca bütün öğrencilerimizi Kültür Şöleni'ne getirerek gezme fırsatı sağladık" dedi.

Kaymakam Cıbır ise, "11. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni'ne ilçemizden katılım yoğun oldu. Kurulan stantlarda ülkeler kendi tanıtımını yapıyor. Ayrıca bütün ülkelerden gelen öğrenciler anadilimiz Türkçe’yi konuşuyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA