Öğrenci Buluşması'nda Canik İlgi Gördü

Samsun'da düzenlenen '6.Uluslararası Öğrenci Buluşması'na, Canik Belediyesi'nin standı damga vurdu.

Öğrenci Buluşması'nda Canik İlgi Gördü
İki gün süren etkinliğe katılan Başkan Osman Genç, Samsun eskiden kültürlerin buluştuğu uluslararası bir kültür ve ticaret şehriydi. Samsun'un genlerinde uluslararası şehir olma var" dedi
Samsun'da düzenlenen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) öğrenim gören 40 ülkeden 300 öğrenci katıldığı '6. Uluslararası Öğrenci Buluşması'na Canik Belediyesi'nin standı damga vurdu. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda açılan 6.Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda Canik Belediyesi'nin standında vatandaşlarla buluşan Başkan Osman Genç, vatandaşlara Canik Belediyesi tarafından basılan 'İlkçağdan Cumhuriyete Canik' kitabının da içinde bulunduğu çantalardan hediye etti. Samsunluların yakın ilgi gösterdiği Başkan Genç, vatandaşlara etli pilav da dağıttı.

Canik Belediyesi olarak Samsun'u yeniden ulusararası düzeyde bir şehir yapmak için katkıda bulunduklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Son 9 yılda eğitimden kültüre, sağlıktan ticarete kadar yaptığımız ve yapılmasını sağladığımız 2,5 milyar liralık yatırımın Samsun'un büyümesine önemli katkısı bulunmaktadır. Aynı zamanda Türkiye'ye bizim soktuğumuz uluslararası yatırımcıların ülkemize yaptığı yatırımlarla birlikte Türkiye'nin büyümesine de 4 milyar lira katkıda bulunduk. Şehrimize uluslararası düzeyde bir üniversite kazandırdık. Dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerimiz okumak için Canik'e, dolayısıyla şehrimize geliyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA