Alperen Ocaklarından Ayasofya Önünde Zincirli Eylem

Sultanahmet’te Ayasofya Müzesi önünde toplanan Alperen Ocakları üyesi bir grup, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için eylem yaptı.

Müze önünde ikindi namazı kılan grup üyeleri, daha sonra sloganlar eşliğinde ‘Fetih Yürüyüşü’ gerçekleştirdi.
Alperen Ocakları mensubu yaklaşık 100 kişilik grup, akşam saatlerinde Ayasofya Müzesi önünde toplandı. Burada ikindi namazı kılan grup üyeleri, ‘Ayasofya’ya biletle değil abdest alarak girmeyi istiyoruz’ diye sloganlar attı. Sık sık kelimeyi şahadet getiren grup, daha sonra beraberlerinde getirdikleri bir zinciri kırarak ‘Zincirler Kırılsın Ayasofya Camii Olarak Açılsın’ şeklinde sloganlar attı. Bu sırada göstericiler ile polis ekipleri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik araya giren yetkililerin sağduyulu yaklaşımı ile büyümeden sonlandırıldı.

Ardından grup adına basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, “Oylarımızla değilse bile başlarımızla vereceğimiz destek ile adımlar atılmalı. Koca Fatih’in türbesi önünde Ayasofya’nın Camii yapıldığını en kısa zaman içerisinde ilan etmelidirler. Biz ancak Ayasofya ile tam bağımsız oluruz” dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından mehteran takımının marşları eşliğinde ‘Fetih Yürüyüşü’ yaptı.
Kaynak: İHA