İ Neccar'ı Anma Etkinlikleri

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Habib-i Neccar ve onun mesajları gücünü kaynağını nereden alıyor ise onunla ilgili yapılan organizasyonlarda o kadar güçlü olacaktır" dedi.

Lekesiz, Antakya Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Habib-i Neccar'ı Anma Etkinlikleri'nde yaptığı konuşmada, Habib-i Neccar'ın asırlar öncesinden seslendiği sesin ilde karşılık bulduğunu belirtti.

Hatay'da farklı dillerin, dinlerin, inançların ve etnik kökenlerin uyum içerisinde yaşadığını belirten Lekesiz, barış ve kardeşlik ilişkilerinin asırlarca devam edeceğini söyledi.

Habib-i Neccar'ın insanlığa ulaştırmaya çalıştırdığı mesajla ilgili insanların yeterli derecede bilgi sahibi olmadığını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

"Özelde kendi insanımız genelde ülkemiz ve dünya insanları için bu tür programların ve organizasyonların fevkalade önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. 11 Mayıs 2013 tarihinde menfur bir saldırı sonucunda Reyhanlı ilçemizde 51 kişi hayatını kaybetti. Reyhanlı'daki yaralarımızı toplum tarafından kurum ve kuruluşlarımız tarafından süratle onarılması yönünde adeta bir seferberlik anlayışı içerisinde çalışmalar yürütülüyor. Habib-i Neccar'ın tanıtımına ilişkin organizasyonlar çok daha güçlüydü. Ama yaşadığımız menfur hadiseden dolayı organizasyon heyeti kaybettiğimiz insanların anısına saygı olmak üzere etkinliklerin önemli bir bölümünü iptal etmek zorunda kaldı. Bu sene bununla yetinmek durumundayız. Ancak önümüzdeki yıl, kamuoyu çok daha güçlü organizasyonlarla buluşacaktır. Bunu temenni ediyoruz. Habib-i Neccar ve onun mesajları gücünü kaynağını nereden alıyor ise onunla ilgili yapılan organizasyonlarda o kadar güçlü olacaktır."

Hatay Müftü Vekili Cafer Erol da, Kur'an-ı Kerim'de zikredilen Allah'ın davetçisi Habib-i Neccar'ı anmak üzere bir arada toplandıklarını söyledi.

Habib-i Neccar'ın ilin birliğine, kardeşliğine, beraberliğine zemin hazırlayan manevi dinamiklerin başında geldiğini belirten Erol, bu tür etkinliklerin Hatay'ın birlik ve beraberliğinde önemli rol alacağını kaydetti.

Etkinliklerde kapsamında, Kur'an-ı Kerim okundu, vatandaşlara etli pilav dağıtıldı.

Muhabir: Halit Demir

Yayıncı: Anıl Bağrık
Kaynak: AA