Bakan Bayraktar’dan Suriye Sınırına Duvar Değerlendirmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Suriye sınırına sadece duvar değil güvenlik açısından başka çalışmalarında olduğunu söyledi.

Bakan Bayraktar’dan Suriye Sınırına Duvar Değerlendirmesi
Tokat’a iki günlük bir dizi temasta bulunmak üzere gelen Bakan Bayraktar, havalimanında karşılandı. AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Dilek Yüksel ve AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ile kente gelen Bakan Bayraktar'ı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan karşıladı. Kahvaltısının ardından Tokat Valiliğine geçerek polis mangasını selamlayarak anı defterini imzalayan Bakan Bayraktar, Vali Mustafa Taşkesen’i makamında ziyaret etti. Vali Taşkesen’in hoş geldiniz konuşmasının ardından Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Tokat’ta 6 bölgede 10 bine yakın kişiyi kapsayacak kentsel dönüşüm başlattıklarını ifade eden Bakan Bayraktar, “Kentsel dönüşümde Tokat’a ağırlık veriyoruz. Vatandaşlarımıza dönüşüme katılım sağlayacak riskli alanlarda ve riskli binalar için vatandaşlarımız kredi alırlarsa aldıklarını kredinin yüzde 4’ünü ödeyeceğiz. Kredilerin faizleri şuanda yüzde 7-8’lerde, 6’ya kadarda düşme eğilimi var. Vatandaş hemen hemen faiz ödemeden aldığı kredinin faizini biz ödeyeceğiz. Kredi ile evini yapabilecek veya yaptırabilecek. Bunun dışında vatandaş evini müteahhide verdiğinde kirasını biz vereceğiz. Bu kapsamda 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında vatandaşlarımız iş yaparken harç ödemeyecekler, alım satım vergisi, KDV ödemeyecekler. Bunlardan da muaflar” dedi.

SURİYE SINIRINA DUVAR
İHA muhabirinin Hatay Reyhanlı’da meydana gelen patlamanın ardından Suriye sınırına yapılması gündeme gelen güvenlik duvarı ile ilgili sorulara cevap veren Bakan Bayraktar, “Bu daha henüz çalışma aşamasında. Güneydoğudaki olan olayları engellemek, daha güvenli konuma gelmek için çalışmalarımız var. Sadece duvar değil, başka bir dizi çalışmalar var. Çalışma kapsamında analizler devam ediyor. Netice itibariyle daha sağlıklı duruma geleceğiz” dedi.

SADECE ÇANAK ANTENLER DEĞİL TABELALARA DA DÜZENLEME GELİYOR
2014 yılında yapılacak yerel seçimlere 3 sanıkla girileceği yönündeki sorulara ise Bakan Bayraktar, bu konunda çalışma aşamasında olduğunun altını çizerek, ülkenin menfaatleri doğrultusundan en doğrusu en güzeli için çalıştıklarını kaydetti.

Çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliği konusundaki çalışmalarla ilgili sorulara ise Bakan Bayraktar şöyle cevap verdi:
“Çanak anten konusunda kanun çıkartılması lazım. Yasa olmadan olmaz. Yönetmelikle yaptırım gücü yeterli olmuyor. Yasa çalışmamız devam ediyor. Sadece antenler değil tabelalar konusunda da çalışma var. Tabelalarada nizam intizam getirmek istiyoruz. Çevreye görsel, gürültü, denizlerin, göllerin kirliliği havanın kalitesinin artması bakımdan tüm katmalarda çalışmalarımız devam ediyor.”

POLİS KERMESİNE 500 TL BAĞIŞ
Yapılan konuşmaların ardından Vali Taşkesen günün anısına Bakan Bayraktar’a ceviz sandık hediye etti. Bakan Bayraktar, Tokat Valiliğinden ayrılırken İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi aileleri yararına Cumhuriyet Meydanında açılan stantı gezdi. Tokat katmerinin tadına bakan Bakan Bayraktar, bir basın mensubu eşine 500 TL bağışta bulunarak şal aldı. Bakan Bayraktar daha sonra Tokat Belediyesinde Belediye Başkanvekili Sami Dutoğlu ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek Turhal ilçesine hareket etti.
Kaynak: İHA