Türk Eğitim-Sen, Kastamonu'da Yetkili Sendika Oldu

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumu sendikalı personel sayım sonuçlarına göre Kastamonu’da Türk Eğitim-Sen yetkili sendika oldu.

4688 Sayılı kanun gereği her yıl 15 Mayıs tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından memur sendikaları üye sayıları tespit edilmekte bu sayılara göre de en çok üyeye sahip olan sendikalar yetkili olmaktadır. Eğitim alanında faaliyet gösteren Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası kısa adı ile Türk Eğitim-Sen; yapılan mutabakat toplantı sonuçlarına göre Kastamonu’da toplamda bin 855’i Milli Eğitim Müdürlüğü, 189’u Kastamonu Üniversitesi, 15’i Kredi Yurtlar Kurumunda olmak 2 bin 59 üyesi ile Kastamonu’da yetkili sendikası oldu. En dikkat çekici ayrıntı ise Türkiye’de 31 sendikanın faaliyet gösterdiği göz önüne alındığında Kastamonu’da sendikalı çalışanların yüzde 50’den fazlasının kendisini temsil edecek sendika olarak Türk Eğitim-Sen’i göstermesi dikkat çekti.

Türk Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan, üyelerinin kendilerine güvenmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Türk Eğitim-Sen bünyesinde bulunanlar gerçek manada eğitim ve öğretim yuvalarımızın güneşleridir. Aydınlık yarınların mimarlarıdır. Üyelerimizin her birine baktığımızda ayrı ayrı Türkiye’yi, Türkçemizi, Bilimi Sanatı sporu alın terini yansıttıklarını görüyor; bu teşkilatın hem temsilcisi hem bir parçası olmaktan onur ve gurur duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şubesi olarak 12 yıldır yetkili sendika olduklarını hatırlatan Afacan, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olup hiçbir baskının bizi yıldıramayacağını kamuoyuna duyurmak isterim. Biz, iyi yönetilen kurumlara her zaman destek olacağız. Kurumlarımızda kutuplaşma oluşturmaya çalışanları görüyoruz. Adil olmayan eşitlik ilkesine aykırı hareket eden benim adamım mantığını güden idarecilere de sesleniyoruz. Sultan Süleyman’a kalmayan dünya size hiç kalmaz. Makamlar gelip geçicidir, unutmayınız! Özellikle iktidarı desteğini de alarak üyelerin önemli makamlarda görevlendirme yaptırıp diyet olarak ta bunlara sendikacılık yaptıranlar bu sonuçlardan utanmalı zamanı geldiğinde adalete ve hiçbir vicdana sığmayan bu ahlaksızlığın hesabının adli makamlar huzurunda sorulacağını da unutmamalıdırlar. İdareciler olarak yapmanız gereken tek şey adil olmaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA