Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani Açıklaması

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad bin Casim bin Cabir Al Sani, gelecek ay düzenlenmesi planlanan 2'nci Cenevre Konferansı'nın Suriye krizinin çözüm kapısı olmasını umduğunu söyledi.

Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen Suriye Dostları Çekirdek Toplantısı'ndaki konuşmasında Al Sani, "Barışçıl yollarla veya Esed rejimine karşı yapılacak daha kararlı icraatlarla Suriye'ye barış gelmeli" dedi.

Esed'in bütün insani ve uluslararası normları hiçe saydığını belirten Al Sani, "Suriye, Esed rejiminin ayakta kalması için bütünüyle yıkıldı. Suriye halkının içinde bulunduğu bu zor durumdan kurtulmasını diliyoruz. Yapılan konferanslar, erteleme ve oyalama olarak kullanılmamalı, yapılacak şeyler için karar verilmeli, önümüzdeki konferansın zamanı da bir an önce belirlenmeli" diye konuştu.

Suriye muhalefetine de seslenen Al Sani, gelecek 2 gün içinde İstanbul'da yapılması beklenen toplantıda, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun genişlemesini ve daha fazla yerleşmesini ümit ettiğini belirterek, "Tek ses yükselmeli sizden, yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Al Sani, "Suriyeliler olarak, İslam ve Arap tarihinde köklü bir geçmişiniz var. Eminim ki sizler yeni bir Suriye inşa edeceksiniz ve hepimiz yanınızda olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Leys el-Cündi / Meryem Kasım / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA