'geçmişten Geleceğe Harput Sempozyumu' Başladı

Fırat Üniversitesi Harput Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Geçmişten Geleceğe Harput Sempozyumu' yapılan açılış töreni ile başladı.

'geçmişten Geleceğe Harput Sempozyumu' Başladı
Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyum açılış programına Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İlişkiler Genel Müdürü Altay Cengizer, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum öncesinde Harput içerikli resim ve fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı, Elazığ Valisi Muammer Erol ve konuklar sergiyi gezdi. Vali Muammer Erol, Fırat Üniversitesi'nin sahip olduğu imkan ve birikimleri şehrin meselelerine çözüm aramada kullanmaya başladığına dikkat çekerek, Harput’un Elazığ’a kimlik kazandıran bir mirasa sahip olduğunu söyledi.

Düzenlenen sempozyumun Harput’tan Elazığ’a kalan bu mirası ortaya koyma adına anlamlı olduğunu belirten Vali Erol, sempozyum ile ortaya çıkacak çalışmaların geniş kitlelere ulaştırılması için internet ve sosyal medyanın da iyi kullanılması gerektiğini ifade etti

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Harput Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen sempozyumun Harput’un tarihi ve sahip olduğu kültürel zenginliği yansıtmak adına büyük önem taşıyor" dedi.

Sempozyum açılış programı mahalli müzik ve folklor gösterileri ile tamamlandı.
Kaynak: İHA