"Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri'nin İşlevleri ve Örgütlenme Sorunları" Konferansı

Bilecik Devlet Hastanesinde "Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri'nin İşlevleri ve Örgütlenme Sorunları" konferansı düzenlendi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldız'ın, konferans öncesinde Bilecik Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Konferansa, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz, Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Nihal Akpınar, İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Op. Dr. Alpaslan Fedayi Çalta, Uzm. Dr. Zeynep Yılmaz, Bozüyük Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Söğüt Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr. Burak Öztop, Bilecik Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Hakan Yıldız ve hastane yönetimi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde görevli uzman doktorlar, psikologlar ve hemşireler katıldı.

Toplum ruh sağlığı merkezlerinin daha etkin ve verimli kullanılması, faaliyetleri, tedavi gören hastaların topluma kazandırılması gerektiğiyle ilgili konuların tartışıldığı program sonunda katılımcılar, Prof. Dr. Yıldız ile bilgi alış verişinde bulundu.

Konferansın ardından Dr. Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa Yıldız'a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye Nasihati'nin yazılı olduğu tabloyu hediye etti.

-Bilecik'te kasap denetimleri

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehirde faaliyet gösteren kasap ve et ürünleri satan marketleri denetledi.

Müdürlük tarafından kasap dükkanlarında yapılan denetimlerde, kasap ve et ürünleri satan marketlerde sağlık muayene portör kağıtları, genel temizlik, hijyen, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, fiyat listesi ve çalışanlarda iş gömleği ve iş başlığı giyilip giyilmediğinin yanı sıra dolaplarının ısı dereceleri kontrol edildi.

Yetkililer, denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini, vatandaşların herhangi bir olumsuz durumda, Bilecik Belediyesinin, "153 Alo Zabıta" hattına şikayetlerini iletmelerini istedi.

-Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sokak Kulübü üyeleri,

Van'da kütüphane kurma kampanyası başlattı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sokak Kulübü üyeleri, Van'ın Erciş ilçesinde zor şartlar altında eğitim-öğretime devam eden Çelebibağ Lisesi öğrencileri için bir kütüphane kurma kampanyası başlattı.

Kulüp yetkililerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kulüp üyelerinin, Van'ın Erciş ilçesindeki Çelebibağ Lisesi'ne bir kütüphane kurma arzusunda oldukları bildirildi.

Açıklamada, "Kütüphanesizlik Yoksulluktur" sloganıyla yola çıkan kulüp üyelerinin, kampanya boyunca toplanan 800 adet kitabın Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın katkılarıyla Çelebibağ Lisesi'ne göndereceği kaydedildi.

Ayrıca hala devam eden kampanyaya destek olmak isteyenlerin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına veya Sokak Kulübü yetkililerinden Sezgin Abukan ve Pınar Yalnız'a müracaat etmeleri gerektiği duyuruldu.
Kaynak: AA