Öğrenciler, Yurtkur’un Şenliğinde Eğlendi

YURTKUR (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen geceye katılan öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Öğrenciler, Yurtkur’un Şenliğinde Eğlendi
Gaziantep Üniversitesi Gaziantep YURTKUR Müdürlüğü kampusunda düzenlenen eğlenceye Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve eşi ile çok sayıda öğrenci katıldı.

‘Gençlik Haftası’ etkinlikleri kapsamında hazırlanan gecede Mustafa Karadağlı Koro Şefi önderliğinde YURTKUR Gaziantep Türk Halk Müziği Korosu ve YURTKUR Müdürlüğü Gaziantep Halk Oyunları Ekibi geceye renk kattı. Öğrenciler, düzenlenen eğlenceli gecede gönüllerince oynayıp, stres attı.

Gecede konuşan YURTKUR Gaziantep Bölge Müdürü Alaattin Akyüz, YURTKUR olarak öğrencileri için birçok faaliyet yaptıklarını belirterek, “Bizler YURTKUR’da kalan öğrencilerimize ev sahipliliği yaparken dersleri dışında kalan zamanlarda daha yararlı ve yapıcı şekilde değerlendirmeleri için sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere de ağırlık veriyoruz. Zaman zaman bölgeler arası yarışmalar, turnuvalar ve müsabakalar düzenliyoruz. Bizler öğrencilerimize, milli, manevi değerlerine saygılı, onları koruyan, kollayan, yaşatan değerler olarak, geleceğimizin ümidi olarak gençlerimize bakıyoruz. Onlara ev sahipliliği yapmaktan dolayı son derece mutluluk duyuyorum” dedi.

‘Yaptığımız çalışmalarımız devam edecek’ diyen Akyüz, sözlerine şöyle devam etti:
“Çanakkale’ye öğrencilerimiz ile seyahatlerimiz de oldu. Sayın Bakanımızın geçlerimize bir sözü vardı. Ecdadımızı yattığı yerlerde görelim diye Çanakkale’ye gittik. Geçen hafta iki otobüs kız öğrenci yolladık. İki otobüs de kısmet olursa bu Cuma oradaki güzel değerlerimizi görmek adına Çanakkale’ye göndereceğiz. Yılsonu olduğu için de öğrencilerimize sınav öncesinde bir moral motivasyonu yapmak üzere de bu geceyi hazırlamış olduk.”
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise sevmenin ve sevilmenin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Dünyada ve gezegende yaşayan her şeyi seviyoruz. Sadece insanları değil, her şeyi seviyoruz. Çünkü sevginin olduğu yerde güzellik, bereket, coşku olur. Sevginin olduğu yerde siz imparatorluk, medeniyet kurarsınız. Bayrağınız en güzel, en yücelerde dalgalanır, hiç inmez oradan. Biz birbirimizi aşkla şevkle seviyoruz. Çünkü bizi yetiştiren anne ve babalar dedi ki ey yavrum ‘Ben seni büyüttüm. Ben seni hizmet için büyüttüm.’ Vatanına, milletine, insanına hizmet için biz bu günlere geldik.”
Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Mustafa Karadağlı Koro Şefi önderliğindeki YURTKUR Gaziantep Türk Halk Müziği Korosu, söylediği türküler ile dinleyenlerin beğenisini topladı.

Bölgeler arası yapılan yarışmada birinci olan YURTKUR Müdürlüğü Gaziantep Halk Oyunları Ekibi de farklı yörelerden oynadıkları oyunlarla alkış aldı.
Kaynak: İHA