Habur İş Adamları Derneği Başkanı Bingöl Açıklaması

Cizre-Habur İş Adamları Derneği Başkanı Ali Bingöl, "Türkiye ile Irak arasında yapılmasına karar verilen 3. köprü ile ilgili Türkiye tarafında herhangi bir sorun kalmadı" dedi.

Bingöl, beraberinde dernek üyeleri Metin Mat, Salih Sevinç, Ali Duygu ve Bülent Yolcu İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken'i ziyaret etti. Bingöl ve beraberindekiler daha sonra gümrük sahasında incelemelerde bulundu.

Bingöl burada yaptığı açıklamada, dernek olarak gerçekleştirdikleri ziyarette geçen seneye oranla sorunların minimum seviyeye geldiğini, Habur Sınır Kapısı'nın iyi bir şekilde işleyişini sürdürdüğünü gördüklerini belirtti.

Ufak tefek sorunların sürdüğünü ancak bunların halledileceğini düşündüklerini kaydeden Bingöl, şöyle dedi:

"Türkiye ile Irak arasında yapılmasına karar verilen 3. köprü ile ilgili Türkiye tarafında herhangi bir sorun kalmadı. Ancak Irak hükümeti tarafından gerekli resmi evrakların daha gönderilmediği bilgisini aldık. Bu sebepten dolayı daha 3. Köprü'nün yapılmasına başlamış değiliz. Irak merkezi hükümetinden dolayı şu anda bekleme yapılıyor. Bu konuda dernek olarak geçen ay Erbil valisi ile yaptığımız görüşmede kısa sürede köprünün yapılacağını söylediler. Türkiye'de ise resmi evraklar gelmediği için köprünün yapılmasının bekletildiği belirtiliyor."

-Çözüm süreci-

Bingöl, çözüm süreciyle bölgenin kalkınacağına inandıklarını ifade ederek, hem bir iş adamı olarak hem de dernek olarak ilk günden itibaren çözüm sürecine destek verdiklerini belirtti.

Çözüm sürecine öncülük eden Başbakan Erdoğan'a ve elinin taşın altına koyan tüm vekillerimize ve meclise teşekkür ettiklerini vurgulayan Bingöl, "Şu anda projeler var. Cizre Organize Sanayi Bölgesi bitmiş durumda. 2 fabrika kurulma aşamasında. Çözüm süreciyle büyük yatırımlar olacağını düşünüyoruz. Çözüm süreciyle bölgenin kalkınacağına inanıyoruz" dedi.

Muhabir: Abidin Yel / Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA