Fetih Yürüyüşü’ne İzin Verilmeyince Ortalık Karıştı

Kocaeli'de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Fatih Sultan Mehmet'in ölümünün 560. yılı etkinlikleri kapsamındaki Fetih Yürüyüşü'ne izin verilmedi.Çevik kuvvet polisleri İzmit Yürüyüş Yolu'na barikat kurarken, yürüyüş için getirilen atlar vatandaşların arasına daldı.

Fetih Yürüyüşü’ne İzin Verilmeyince Ortalık Karıştı
Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi üyeleri, Fatih Sultan Mehmet'in ölüm yıldönümü etkinlikleri kapsamında İzmit Merkez Bankası önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Karadan yürütülen maket gemi, toplar ve atlarla alana gelen grup, yürümek için İzmit Yürüyüş Yolu'na doğru hareket etti. Bu sırada polis ekipleri izinlerinin olmadığı gerekçesi ile grubun yürümelerine izin vermeyerek Yürüyüş Yolu üzerine barikat kurdu. AGD üyeleri polisin yürüyüşe izin vermemesi nedeniyle basın açıklaması yaparak, barikatın önünden dağılmak istedi.

Bu sırada alanda bulunan atlar kalabalıktan huysuzlanarak çevik kuvvet ekiplerinin arka tarafına kaçtı. Atların peşinden alana giden polisler, vatandaşların şaşkın bakışları arasında atların kent merkezinden çıkartılması için yoğun çaba sarf etti. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederken gemileri karadan yürütmesini temsilen alana getirilen tekerlekli maket gemi de ufak çapta bir krize neden oldu. AGD'liler yürümesine izin verilmeyen maket gemiyi yürüyüş yolundan çıkarırken oldukça zorlandı. Bu sırada trafik polisleri geminin geçmesi için yolu trafiğe kapatırken, maket gemi güçlükle de olsa polis ekipleri eşliğinde uygun bir alana çekildi. Polis ekipleri ise telsizden yürüyüş yolunda gemi olduğu şeklinde anons geçti. Maket gemi daha sonra gelen çekici araç ile alandan götürüldü.

AGD üyeleri, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA