Bilecik'te "Müzeler Günü" Kutlandı

Bilecik'te Müzeler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bilecik Müze Müdürü Halil Arça, müzede düzenlenen etkinlikte, müzelerin halkın sanat ve kültürel geçmişini tanıması ve sahiplenmesi için insanlığın ortak mirası olan kültür varlıklarını tespit eden, ilmi yöntemlerle açığa çıkaran, inceleyen, değerlendiren, koleksiyonlar oluşturan, koruyan, tanıtan, sürekli ve geçici olarak sergileyen halkın kültür ve tabiat varlıkları konusundaki eğitimini, sanatsal zevkini ve dünya görüşünü geliştirmede tesiri olan daimi kuruluşlar olduğunu söyledi.

Müzelerde sergilenen eserlerin ulusal kültürün ve belleğin korunmasına, tarihi ve kültürel mirasın yeni nesillere aktarılmasına yardım ettiğini ifade eden Arça, şöyle konuştu:

"Her yaştaki insan için verimli öğrenme ortamı sağlayan müzeler, bellek ve tarih açısından kişisel ve ortak kimlikler arasındaki etkileşim mekanlarıdır. Müzeler geleneksel kültür ile oluşum halindeki kültür arasında bağ kurabilmek için koleksiyon ve sergilerinde geçmişin unsurlarını göstererek, ziyaretçinin geçmiş ile bugün arasındaki geçişin bilincine varmasına katkıda bulunmaktadır. Müzeler, toplumların gelişimini gösteren kanıtlar toplayan kurumlardır. Müzelerde korunan eserler, toplumların harcadığı emeklerin bugüne kadar aralıksız nasıl geldiğini anlamamıza yardım eder. Müdürlük olarak istihdamı artırmak, ülkemizi sosyalleştirmek, güzelleştirmek, geliştirmek ve daha yaşanabilir kılmak için de kültür ve turizm gelirlerini artırmaktan başka çaremiz olmadığının bilincindeyiz."

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Hasan Kayhan ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Karikatürlerle kültür varlıklarımız" ile "Geçmişten günümüze Bilecik el dokumaları" sergisinin açılışını yaptı.

Etkinliğe, Osmaneli Kaymakamı Ali Ada, Emniyet Müdür Vekili Mehmet Topçu, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Hüseyin Doğru
Kaynak: AA