AK Parti Siirt İl Başkanı İlbaş Açıklaması

AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş, gençlerin siyasete hazırlanmalarını istediklerini söyledi.

Siirt Gençlik Sosyal Gelişim Derneği ile Türkiye Yazarlar Birliği Siirt Temsilciliği'nce düzenlenen, "Gençler Konuşuyor" programında konuşan İlbaş, AK Parti döneminde gençlerin siyasete daha aktif şekilde katılmaya başladığını belirtti.

Gençleri çok önemsediklerini ifade eden İlbaş, şöyle dedi:

"Bu nedenle iktidarımız döneminde seçme ve seçilme yaşı düşürüldü. Bu karar, gençlere olan güvenimizden kaynaklanıyor. Gençler siyasete girmelidir. Gençlerin siyasete hazırlanmalarını istiyoruz. Siyasetin hizmet aracı olduğunun, meslek olmadığının bilinmesini istiyoruz. Demokratikleşmenin daha da yaygınlaşması ile gençlere siyaset yolu daha da açılacaktır. Türkiye değişiyor. Yılların ezberlerini bizim iktidarımız bozdu. Ülkenin geleceği ile ilgili kararları artık meşru iktidar vermeye başladı.

Vesayet dönemi bitme aşamasına geldi. Kısa bir süre sonra ülkemiz demokrasisi daha da ileriye gidecektir. Siz gençlere daha iyi bir ülke ve hayat hazırlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz."

İlbaş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, ülke demokrasisini daha ileriye götürecek olan yeni anayasanın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Programa dernek yöneticileri ve gençler katıldı.

Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA