AK Parti İl Başkanı Kuru'nun Açıklaması

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, kentte yapılacak yeni stadyumun temelinin 25 Mayıs'ta atılacağını belirterek, "Stadyumumuz, yaklaşık 2,5 yıl sonra hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Kuru, parti binasından düzenlediği basın toplantısında, mayıs ayında Sivas'ta yapılan çalışmaları değerlendirdi. Mayıs ayının Sivas için bereketli geçtiğini ifade eden Kuru, kente bu ayda bazı açılışların gerçekleştirildiğini ve bakanların bu hizmetlerde kendilerini yalnız bırakmadığını belirtti.

Yapılacak çalışmalara da değinen Kuru, stadın temel atma töreninin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla 25 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini bildirdi.

Stadyumun özelliklerine değinen Kuru, "Stadyumumuz 25 bin kapasiteli, alttan ısıtmalı, 6 katlı, 40 metre yüksekliğe sahip ve ekolojik bir stattır. 82 milyon lira bedelle sözleşmesi imzalanmıştır. 800 gün iş bitim süresi vardır, stadyumumuz yaklaşık 2,5 yıl sonra inşallah hizmet vermeye başlayacak. Bununla birlikte stadın yanında sayın bakanlarımızın katılımıyla gençlik merkezinin de temeli atılacak" diye konuştu.

Kuru, temeli atılacak stadın bir spor kompleksinde bulunduğunu, burada sentetik yüzeyli atletizm stadı inşaatının devam ettiğini, 4 bin seyirci kapasiteli spor salonun da ihalesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu ve spor salonunun, sporcu eğitim merkezinin, müstakil ve çok katlı antrenman salonlarının, hizmet binasının ve lojmanların da bu kampüste olacağını aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının il merkezi ve ilçelerde üniversite öğrencileri için yurt imkanlarının gelişmesine katkı sağladığını ifade eden Kuru, bu kapsamda, Hafik ilçesinde meslek yüksek okulu kız öğrenci yurdunun açılışının 25 Mayıs'ta gerçekleşeceğini söyledi.

Sivas'ın mayıs ayında değerli hizmetlerle buluştuğunu aktaran Kuru, şunları kaydetti:

"Alonet Çağrı Merkezi'nin açılışı yapıldı. 112 Çağrı Merkezi'nin ihalesi yapıldı, yer teslimi yapılmak üzere. İnşallah Türk Telekom'daki çağrı merkezimizle ilgili çalışmalar da hızla devam ediyor. Kütüphanemizin ihalesi yapıldı. Et Balık Kurumu ile ilgili çalışmalar da sürüyor o da yakında temel atma safhasına gelecek. Bu çalışmalarından dolayı başta Milli Savunma Bakanımız sayın İsmet Yılmaz'a, milletvekillerimize ve hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Hafta sonu yapılacak temel atma törenimize de bütün Sivaslıları ve tüm Yiğidoları bekliyoruz."

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA