Adana Valisi Coş, "Efsanelere Saygı" Etkinliğinde Adanaspor'da İz Bırakan Ünlü Futbolculara Plaket Sundu

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Efsanelere Saygı" etkinliğinde Adanaspor'da iz bırakan ünlü futbolculardan Vedat Bayraktar, Necip Erdoğan, Tufan Akdemir, Mustafa Şentürk ve Mustafa Ulacan'a plaket sundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Coş, bir restoranda düzenlenen etkinlikte, kısıtlı olanaklara rağmen önemli başarılar elde eden sporcuların her yönleriyle örnek alınması gerektiğini belirtti.

Vali Coş, eskiden kazanılan başarıların daha anlamlı olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Amacımız, genç sporcuların ünlü sporcuları tanıması, ayrıca efsane sporcuların hatırlanmasıdır. Geçmişini bilmeyen, yaşlısına ve emeklisine saygı göstermeyen, önem vermeyen toplumlar başarılı olamazlar. İnsanoğlu, az ya da çok yaşar, her nefis ölümü tadacaktır. Ancak, yaşarken bu gibi etkinliklerle anılmak hayli güzel duygulardır."

Spor yaptığı dönemlerde iz bırakan, unutulmayan, kentin adının duyulmasında emeği geçen efsane futbolculara sahip çıkılması gerektiğini bildiren Vali Coş, "Her eski sporcu bir semboldür. Bunlardan yararlanmak, bunları hatırlamak, bunları şereflendirmek herkesin görevi olmalıdır" şeklinde açıklamada bulundu.

Vali Coş daha sonra eski futbolculardan Vedat Bayraktar, Necip Erdoğan, Tufan Akdemir, Mustafa Şentürk ile Mustafa Ulucan'a hizmetlerinden dolayı plaket sundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise tüm futbolculara eşofman hediye etti.

Muhabir: İbrahim Erikan

Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
Kaynak: AA