Tapu ve Kadastro Teşkilatının Kuruluşunun 166. Yıl Dönümü

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 166. yılı dolayısıyla Havza ilçesinde Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Çelenk merasimi sonrası Tapu ve Kadastro İlçe Müdürü Hasan Çakır, personeli ile birlikte Kaymakam Yunus Kalaycı'yı makamında ziyaret etti.

Çakır, Kaymakam Kalaycı'ya kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Tapu ve Kadastro Teşkilatı 21 Mayıs 1847 tarihinde tapu birimiyle kurulan ve 1925 yılında kadastro birimi ilavesiyle bugünkü teşkilat yapısına kavuşmuştur" diyen Çakır, Kuruluşlarının 27 Kasım 2002 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlandığını, her yıl 21 Mayıs'ta Tapu ve Kadastro Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünün kutlandığını belirtti.

Kaymakam Yunus Kalaycı da Tapu Müdürlüklerinin devletin halkla en sık yüz yüze geldiği kurumlardan biri olduğuna işaret ederek, "Vatandaşlarımızın bir çoğu bir şekilde müdürlüklerimizde işlem yaptırmakta. Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüz son yıllarda yaptığı altyapı yatırımları ile kendini oldukça iyi bir şekilde yeniledi" dedi.

Tapu Müdürü Hasan Çakır ziyaret sonunda makamında tebrikleri kabul etti.

Çakır, "Parsel sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numaralarını bilgisayarlara yüzde 63 oranında girdik. Teknolojiye ayak uyduran kurumumuz tüm çalışanları ile ilçe halkına daha hızlı bilgi vermek onların memnuniyeti sağlamak ve yardımcı olmak için çalışıyor. Ayrıca ilçemizde kadastro çalışmasında da sona gelinmekte. Son üç köyümüz olan Boyalı, Çiftlik ve Karahalil köylerinde kısa bir süre sonra kadastro çalışmalarımız bitecek. Yapılan çalışmalarda özveri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim" diye konuştu.
Kaynak: AA