Dünya Süt Günü'nde Kayseri'de 20 Bin Paket Süt Dağıtıldı

Kayseri'de 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla 20 bin paket süt dağıtıldı.

Mimarsinan Parkı'ndaki organizasyon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle yapıldı.

Vali Yardımcısı Davut Haner, yaptığı konuşmada, sütün çok değerli bir içecek olduğunu belirterek, "Süt insan vücudunun her yaşta ihtiyaç duyduğu bir besin kaynağı. Çocuk yaşta tüketim alışkanlığının kazanılması, süt ve süt ürünlerine genç yaşlarda vücudumuzun yabancı kalmaması gerekmektedir. Gelişmiş ülkelerde bizden 4 kat daha fazla süt tüketiliyor. Bizim de ülke olarak bu oranları yakalamamız gerekiyor" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ise süt tüketimi konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirtti.

Türkiye genelinde süt tüketiminin yeterli seviyede olmadığını dile getiren Kayacan, şöyle devam etti:

"Bugün ülkemizde kişi başına tüketilen süt miktarı 25 litre, Avrupa ülkelerinde ise 100 litre. Sütümüz üstelik Avrupa ülkelerine göre çok daha sağlıklı ve organik. Ülkemizde gazlı içeceklerin kişi başına yıllık tüketimi 45 litre, Avrupa'da ise 60 litre. Sütün iki katı gazlı içecek tüketiyoruz ama Avrupa'da gazlı içeceğin iki katı süt tüketiliyor. Bizdeki bu yanlışı düzeltmemiz lazım."

Konuşmaların ardından 20 bin paket süt, öğrenciler ve vatandaşlara dağıtıldı.

Programda ayrıca 8 kadın süt sağma yarışmasına katıldı.

Parka getirilen ineklerden 3 dakika süt sağan kadınlara sağım makinası hediye edildi.

Muhabir: Mustafa Önal

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Kaynak: AA