Mercedes Benz Yeni Cla ve E-serisini Görücüye Çıkardı

Gelecek Otomotiv Mercedes Benz, otomobil ailesinin en yeni üyesi ve 4 kapılı coupe tasarımıyla tamamen yeni oluşturulan bir segment olan CLA ve formunun zirvesinde olan etkili akıllı ve duyulara hitap eden bir otomobil olan yeni e-serisini, düzenlediği tanıtım kokteyli ve test sürüşü organizasyonu ile Mercedes hayranları ile buluşturdu.

Mercedes Benz Yeni Cla ve E-serisini Görücüye Çıkardı
Diyarbakır Dicle Üniversitesi kampusunda gerçekleştirilen tanıtım kokteylinde Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Aziz Batgi ve Otomobil Satış Müdürü İsmail Hakkı Ceylan Mercedes-Benz’in yeni araçlarının özellikleri hakkında bilgi verdi. Dikkat çeken çarpıcı yan çizgileri ve atletik yapısı, CLA’nın benzersiz karakterini Mercedes tutkunlarına tanıtan Genel Müdür Aziz Batgi ve Otomobil Satış Müdürü İsmail Hakkı Ceylan, ön tekerlekten arka akslara kadar uzanan belirgin üç hat çizgisi parklambalarıyla, kaslar gibi birleşerek, CLA’nın derinlik ve dinamizm profilini oluşturduğunu dile getirdi. Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Aziz Batgi, CLA’nın ilerici ve sportif dış tasarımı, otomobilin iç tasarımına da yansıdığını ve yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak, otomobilin kalitesini tutkunlarına anlattı. Batgi, “Yeni CLA teknik konularda da oldukça beslenmiş durumda. Radar tabanlı Collision prevention asist olarak bilinen çarpma önleme yardımcısının tekrar geliştirilmesi de dahil olmak üzere, uyku algılama sistemi, kör nokta desteği, şerit koruma desteği, karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmeyecek far desteği gibi çok sayıda güvenlik özelliğini bünyesinde barındırıyor. Test imkanı sunulan yeni CLA 200 aracımız 1.6 motor hacmine sahip, 156 beygir gücü ve 250 NM tork ile donatılan 7 ile vitesli, otomatik vitesli aracımızın 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi 5.5 litre ile sınıfındaki en az yakıt tüketimine sahip olma unvanını taşımaktadır. Yeni e-serisi keskinleştirilen çizgileri, yenilikçi destek sistemleri ve etkili motoru ile bugünün ve geleceğin lüks otomobilleri için bir standart belirliyor. E-serisi, spor görünümüyle hem tarz oluşturuyor, hem de şıklığını koruyor. E-serisinin belirgin özelliklerinden olan ikili farlara yeni bir bakış açısı getirildi.

Fonksiyonel öğeler farların içerisinde görülmeyecek şekilde gizlendi ve bu seride ilk kez LED teknolojisi kullanıldı. Motor kapağı, ön ve yan tamponlar ve yan çizgilerin hepsinin üzerinde tekrar çalışıldı, arka lambalara da LED eklendi. Yeni e-serisinin iç bölümü, hacimli gövdesiyle uyum gösterecek şekilde tekrar tasarlandı. Lüks malzemeler, pürüzsüz yüzeyler, kesin birleşme noktaları otomobilin içinde de benzersiz bir kalite sunuyor. Yeni e-serisi gücünü korurken yakıt ekonomisine ve dizel motor seçeneğine sahip. Eco start, stop sistemi yakıt ekonomisine ayrıca katkı sağlıyor. Çeşitliliğe yeni katılan motor ise dört silindirli benzinli doğrudan püskürtmeli motordur. Gelecek Otomotiv ailesi olarak Dicle üniversitesi rektörlüğünün test sürüşü etkinliğimize sağlamış olduğu katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

MERCEDES TUTKUNLARI TEST İLE ÇOCUKLAR İSE PALYAÇO İLE EĞLENDİ
Gelecek Otomotiv tarafından düzenlenen test sürüşüne katılan Mercedes tutkunları, yeni araçlarla tur atmanın keyfini çıkarırken, etkinliğin yapıldığı alanda kurulan standlarda ise çocukların güzel vakit geçirmesi için palyaçolar gün boyu görev yaptı. Anne ve babalarını bekleyen çocuklarla ilgilenen palyaçolar, çocukların yüzlerini boyayarak güzel vakit geçirmelerini sağladı.

Test sürüşüne katılan Mercedes tutkunları ise yeni araçların hem konfor hem de kullanım olarak çok rahat ve güvenli olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA